UNICEF-ovo izvješće utvrdilo je da u Hrvatskoj oko 44 tisuće djece i mladih u dobi od 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Narušeno mentalno zdravlje potaknuto brigama, strahovima, nasiljem, problemima u obitelji, kao i kriznim situacijama poput pandemije i potresa, djeci i mladima izaziva patnju, ometa obrazovanje te smanjuje njihovu sposobnost da ostvare svoj puni potencijal.

Mnoga djeca i mladi oklijevaju potražiti pomoć i prepušteni su sami sebi. Uloga škole izuzetno je važna u očuvanju mentalnoga zdravlja. Učitelji i nastavnici mogu biti prvi koji će primijetiti poteškoće kod učenika, no često nisu sigurni što učiniti.

Stoga je važno da učitelji i nastavnici unaprijede znanja i vještine prepoznavanja problema mentalnog zdravlja, pružanja primjerene podrške učenicima te poticanja učenika da potraže odnosno prihvate stručnu pomoć.

SVOJOM DONACIJOM PODRŽITE MENTALNO ZDRAVLJE DJECE I MLADIH!

kn

Donirajte mjesečnom donacijom!

Uz Vašu redovitu podršku možemo doprijeti do još većeg broja ranjive djece.

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:
HR1723600001501092524
poziv na broj 2235-98 

ili skeniranjem 2D koda:

 

Vaše će donacije podržati: 

  • provedbu edukacije učitelja, nastavnika i drugog stručnog osoblja u školama za prepoznavanje problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te pružanje psihološke podrške
  • osposobljavanje novih voditelja edukacije kako bi se omogućila podrška djeci i mladima diljem Hrvatske
  • nadogradnju edukacije sadržajem za pomoć djeci i mladima u nošenju s traumama.

 

HVALA VAM ŠTO SVOJOM DONACIJOM PODRŽAVATE PROVEDBU PROGRAMA ZA POBOLJŠANJE BRIGE O MENTALNOM ZDRAVLJU DJECE I MLADIH!