unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Muzej realnosti 2017.

Muzej realnosti
Muzej iluzija, Ilica 72
Radno vrijeme:
11.12.          od 12 do 22 sata
12.-13.12.  od 9 do 22 sata

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

P(r)ogledajte: kroz iluziju do stvarnosti  

Treću godinu zaredom UNICEF otvara vrata jedinstvenog Muzeja realnosti i vodi nas u svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta. Muzej realnosti održat će se u Muzeju iluzija u Zagrebu, gdje će na tri dana, od 11. do 13. prosinca, iluzije poslužiti potpuno suprotnoj svrsi – otkrivanju stvarnosti. 

Interaktivno putovanje kroz rano djetinjstvo

Uz pomoć virtualne stvarnosti, iskustvenih soba, holograma, optičkih iluzija i instalacija UNICEF u Muzeju realnosti posjetitelja vodi na osobno interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo, kroz koje će doživjeti kako izgleda potresna stvarnost milijuna djece, saznati što su za njih najvažniji „darovi“ i kako životne šanse svakog djeteta ovise o mjestu u kojem je ono rođeno.

Foto: P.Santini

Muzej realnosti uz pomoć do sada neviđenih eksponata otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog nejednakosti, siromaštva, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni djece.

Posjetitelji će moći zaigrati “Lutriju života” i vidjeti što je moglo biti s njihovim životom da su rođeni negdje drugdje

Foto: UNICEF/de Viguerie

i sami osjetiti kako je to…

naći se oči u oči s nasiljem,

Foto: UNICEF/PBrown

pokušati uhvatiti kap pitke vode,

Foto: UNICEF/ Lemoyne

preživjeti invaziju na djetinjstvo,

Foto: UNICEF/Romenzi

snaći se kada vam uragan izmakne tlo pod nogama,

Foto: UNICEF/Moreno Gonzalez

čekati da s neba padne pošiljka hrane o kojoj vam ovisi život.

Foto: UNICEF

Darovi za cijeli život

Najranije godine djetinjstva obilježavaju naše živote zauvijek. Nažalost, neka djeca nemaju priliku za dobar početak životne priče.

Muzej realnosti ove godine pod naslovom “Darovi za cijeli život” vodi posjetitelje kroz interaktivnu priču o tome kako su zdravlje, hrana, obrazovanje, obitelj i sigurnost najvredniji darovi, koje moramo osigurati svakom djetetu, bez obzira na mjesto u koje ga je smjestila „lutrija života”.

Foto: UNICEF/Lister

Ako promijenimo početak, promijenit ćemo cijelu priču

Posjetitelji Muzeja moći će saznati i što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje  boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta, za svako dijete.

Ovih blagdana budite dijelom drugačije blagdanske priče. Posjetite Muzej realnosti, odjenite “plavu kapicu” i darujte darove za cijeli život!

 

Muzej realnosti
Muzej iluzija, Ilica 72
Radno vrijeme:
11.12.          od 12 do 22 sata
12.-13.12.  od 9 do 22 sata

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 

Powered by T-com Pay Way

Updated: 12 studenoga 2017
  • Share