unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Muzej realnosti

Interaktivno iskustvo koje mijenja pogled na svijet

Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a,  zagrebački Muzej iluzija ponovno će se, od 12 .prosinca, pretvoriti u Muzej realnosti koji će na tjedan dana “oživjeti” nerijetko potresnu stvarnost u kojoj žive mnoga djeca u svijetu.

Priča koja je privukla veliku pažnju javnosti 2015. godine uspješno se širi te će, uz Zagreb, Muzej realnosti ove godine, od 14.prosinca, svoja vrata otvoriti i u još dva grada – Zadru i Ljubljani.

Foto: P.Santini

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija UNICEF će u Muzeju realnosti  prikazati stvarnost najugroženije djece te svim posjetiteljima osigurati realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je veliki broj djece.

Otkrijte stvarnost uz pomoć iluzija

Ovogodišnje izdanje donosi nove interaktivne eksponate koji nude uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a fokus će biti na aktualnim temama.

Ulaskom u Muzej realnosti posjetitelji će tako imati prilike uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti s Ewanom McGregorom posjetiti selo u Keniji, ući u UNICEF-ov vremeplov i upoznati se s postignućima za djecu u zadnjih 70 godina,

kročiti u rudnik u kojem rade djeca,

zaigrati računalnu igru za slijepe i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki.

Također, moći će otvoriti i vrata sobe gladi, pogledati kako izgleda škola nakon uragana,

pokušati naći izlaz iz medijskog labirinta

i čuti “beskonačna svjedočanstva” o traumama koje je teško zaliječiti.

Posjetitelji Muzeja mogu saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Radno vrijeme:

Zagreb:
12.12.         od 12 do 22 sata 
13.-18.12.  od 9 do 22 sata

Zadar:
14.12.         od 12 do 20 sati
15.-18.12.  od 10 do 20 sati

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

Preporučena dob za posjetitelje Muzeja: 12+

Muzej realnosti je 2015. godine privukao veliku pažnju javnosti i medija te je potvrdio da ovakve inicijative mogu pozitivno utjecati na promjene percepcije i uklanjanje predrasuda za stvaranje bolje i ljepše realnosti za svu djecu svijeta.

Powered by T-com Pay Way

Updated: 08 prosinca 2016
  • Share