Iako je teško procijeniti konačan broj djece pogođene potresima, u Siriji on iznosi više od 3,7 milijuna. U 10 turskih provincija pogođenih potresima živi gotovo 5,5 milijuna djece. UNICEF je na terenu i danonoćno radi na osiguravanju humanitarne pomoći – hrane, vode, lijekova, tople odjeće – za pogođenu djecu i obitelji. No potrebna nam  je i Vaša pomoć!   

 

Donirajte i pomozite djeci i obiteljima pogođenima stravičnim potresima! 

Donirajte mjesečnom donacijom!

Uz Vašu redovitu podršku možemo doprijeti do još većeg broja ranjive djece.

* Cijena je prikazana prema fiksnom tečaju konverzije 1 Euro = 7.53450 kn

Vaša donacija omogućit će:

  • dostavu humanitarne pomoći – pitke vode, terapeutske hrane, deka, tople odjeće, lijekova, higijenskih i drugih potrepština
  • psihosocijalnu podršku za djecu traumatiziranu potresima.

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:

HR9223600001501092532

poziv na broj 2362-98

model 00

ili skeniranjem 2D barkoda:

Od srca hvala na solidarnosti s djecom i obiteljima pogođenima potresima u Turskoj i Siriji! 

 

Što UNICEF radi na terenu:

UNICEF-ova djelatnica Hiba na terenu

Hiba, voditeljica mobilnog zdravstvenog tima čije djelovanje omogućuje UNICEF, pregledava dječaka Hamzeha (4) i drugu djecu u sirijskom gradu Alepu, kako bi identificirala one u riziku od pothranjenosti te im sa svojim timom pružila pomoć. Pročitajte njezinu priču.

U Siriji UNICEF za djecu i obitelji osigurava pristup pitkoj vodi i sanitarnim čvorovima, što je ključno za prevenciju bolesti u prvim danima krize. Procjenjuje se utjecaj potresa na vodovodnu infrastrukturu, a kao privremenu mjeru UNICEF osigurava kamione s pitkom vodom za stanovnike pogođenih područja.

Za raseljeno stanovništvo osigurani su prehrambeni proizvodi poput visokoenergetskih keksa. Zadovoljenje prehrambenih potreba male djece, posebice one mlađe od 2 godine i trudnica, ključno je kako bi se izbjeglo daljnje pogoršanje njihova stanja. UNICEF koordinira odgovor vezan uz prehranu s drugim UN-ovim agencijama i partnerima, mobilizira zalihe hrane iz regije te radi na osiguravanju osnovnih zdravstvenih i prehrambenih usluga.

Također radimo na identificiranju djece odvojene od roditelja i djece bez pratnje te njihovom spajanju s obiteljima. Djeci traumatiziranoj iskustvom potresa pruža se psihosocijalna pomoć.

U Turskoj UNICEF podržava tursku Vladu u osiguravanju tople zimske odjeće i deka za tisuće djece i beba, higijenskih potrepština za raseljene obitelji te opreme za majke i bebe.

U suradnji s turskim Ministarstvom obitelji i socijalne skrbi, UNICEF je evakuirao stotine djece iz dječjih domova i drugih institucija na sigurne lokacije.

Nastavljamo se koordinirati s turskom vladom i Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima oko novih potreba i šireg humanitarnog odgovora.