U Hrvatskoj se oko 44 tisuće djece i mladih suočava s problemima mentalnog zdravlja. I prije pandemije, svaki treći srednjoškolac patio je od tjeskobe i stresa, a svaki peti pokazivao depresivne simptome. Pandemija je dodatno pogoršala situaciju: više od polovice maturanata smatra da je negativno utjecala na njihovo mentalno zdravlje, a time i na kvalitetu života.

Učitelji i nastavnici provode puno vremena s djecom i mogu prvi prepoznati promjene u ponašanju. Program ‘PoMoZi Da’ učiteljima i nastavnicima daje znanja i vještine za pružanje psihološke prve pomoći, što podrazumijeva pažljiv, brižan i suosjećajan pristup te poticaj na traženje stručne pomoći.

OMOGUĆITE DA OVAJ VAŽAN PROGRAM BUDE DOSTUPAN JOŠ VEĆEM BROJU DJECE I MLADIH!

kn

Donirajte mjesečnom donacijom!

Uz Vašu redovitu podršku možemo doprijeti do još većeg broja ranjive djece.

* Cijena je prikazana prema fiksnom tečaju konverzije 1 Euro = 7.53450 kn

Svojom donacijom podržite poboljšanje brige o mentalnom zdravlju djece i mladih u školama – jer mentalno zdravlje preduvjet je za njihov zdravi razvoj, uspjeh u školi, razvijanje odnosa i bolju kvalitetu života.

Vaša donacija podržat će širenje programa ‘PoMoZi Da’ koji učiteljima i nastavnicima omogućuje stjecanje znanja o mentalnom zdravlju djece i mladih. Bit će educirano oko 400 učitelja i nastavnika diljem Hrvatske, kao i novi voditelji programa, od čega će koristi imati više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

„Odmalena sam išla po socijalnim službama, poliklinici za djecu… To mi je pomagalo, ali nitko sa strane zapravo nije mogao utjecati na uzrok problema, a to su bile svađe između mojih roditelja, koje su se odvijale preko mene… Samo su oni to mogli zaustaviti i mene zaštititi. Kasnije su to i napravili. Ne krivim ih. Svatko u životu uči svaki dan, pa tako i oni. Bila sam zrelija od vršnjaka, nisam se uklapala. Tada me to odvojilo od okoline, nisam imala puno prijatelja u osnovnoj školi”, iskreno je s nama podijelila Mara (15). Pročitajte njezinu priču.

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:
HR1723600001501092524
poziv na broj 2236-98 

ili skeniranjem 2D koda:

HVALA VAM ŠTO PODRŽAVATE DJECU I MLADE!

 

Ove se godine UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza odvija za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih. Saznajte više!