unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Ikea

UNICEF i IKEA – partnerstvo na duge staze

IKEA podupire UNICEF-ove programe već više od 10 godina. Dosad se obvezala na više od 200 milijuna američkih dolara u novcu i robi za UNICEF-ove programe kojima se pomaže u spašavanju i unapređivanju života djece i njihovih obitelji.

Ono zbog čega je IKEA istinski UNICEF-ov partner posvećenost je tvrtke društvenoj odgovornosti i direktna uključenost u rješavanje pitanja koja se tiču djece, kao što je npr. dječji rad.

Uz financijsku podršku koju pruža za obrazovanje i zdravstvenu zaštitu djece u zemljama poput Indije, Pakistana i Turkmenistana, IKEA također UNICEF-u pruža stručnu podršku i znanje stečeno kroz dugogodišnji rad na rješavanju problema dječjeg rada u lancu opskrbe.

U suradnji s UNICEF-om i Gradom Siskom tvrtka IKEA opremila prostorije za 120 djece predškolske i školske dob

Tvrtka IKEA podržala je program „Sisačka šarena inkluzija“, koji su zajedno pokrenuli UNICEF i Grad Sisak, s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja Siska. U sklopu suradnje, IKEA je opremila prostore četiriju škola i predškola s područja grada Siska novim namještajem i didaktičkom opremom u vrijednosti od 160.000 kn. Donacija tvrtke IKEA pomogla je u stvaranju inkluzivnih predškolskih prostora u potpunosti prilagođenih dječjim potrebama što će olakšati provođenje obrazovnih programa koji imaju za cilj poboljšati obrazovne ishode djece i omogućiti im ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice.

Program „Sisačka šarena inkluzija“ pokrenut je od strane Grada Siska i UNICEF-a s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja grada Siska. Program uključuje edukaciju i podršku učiteljima i odgajateljima za kvalitetan početak procesa obrazovanja djece kao i trajnu suradnju s roditeljima kako bi što više djece bilo pravovremeno uključeno u obrazovne programe. Provodi se u suradnji s gradskim školama i vrtićima te Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“, a obuhvaća 60-tero romske i 60-tero neromske djece, više od stotinu roditelja i članova obitelji, te učitelje, stručne suradnike i rukovodstvo OŠ Galdovo i njezine područne škole Hrastelnica.

Plišane igračke za obrazovanje

U kampanji „Plišane igračke za obrazovanje“ za svaku kupljenu plišanu igračku ili dječju knjigu u robnoj kući IKEA jedan euro donirao se projektima za obrazovanje djece u siromašnim zemljama.

" U Hrvatskoj su građani svoju solidarnost i plemenitost pokazali kupnjom više od 40 tisuća plišanih igračaka u sklopu ove akcije tijekom blagdana 2014. godine."

Dosad je u kampanji, koju je zaklada IKEA prije 12 godina pokrenula u suradnji s UNICEF-om i organizacijom Save the Children, prikupljeno 67 milijuna eura, koji su omogućili da više od 11 milijuna djece u 46 zemalja ostvari svoje pravo na kvalitetno obrazovanje.

>> Saznajte više

<< Suradnja s tvrtkama  

Updated: 17 siječnja 2016
  • Share