Za djecu s teškoćama u razvoju presudno je da stručnu podršku dobiju od najranije dobi. Terapija im pomaže da se uspješno uklope u život zajednice – komuniciraju s obitelji, uče, igraju se i druže s vršnjacima.

Terapija koja se odvija u posebno opremljenim, senzornim sobama od velike je važnosti za napredak djece s teškoćama. Djeca se, uz podršku terapeuta, izlažu svjetlosnim, zvučnim i taktilnim podražajima, pri čemu se koristi različita oprema poput bazena s lopticama, ljuljački i drugih sprava za poticanje kretanja i održavanja ravnoteže. Tako razvijaju osjetilne, motoričke te sposobnosti učenja, kao i socijalne vještine.

Uz pomoć senzorne terapije, djeca s teškoćama razvijaju bolje komunikacijske vještine, napreduju u ponašanju i interakciji s drugima – što je ključno za njihov razvoj i sudjelovanje u životu obitelji i zajednice.

Nažalost, u Hrvatskoj mnoge djevojčice i dječaci s teškoćama još uvijek nemaju pristup ovakvoj terapiji. No Vi to možete promijeniti! 

Secure payment by HT Payway

Zajedno pretvorimo teškoće u mogućnosti!

Svojom donacijom osigurajte:

  • opremanje senzornih soba u područjima Hrvatske gdje su potrebe najveće
  • edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije

Kako donirati?

Osim putem web stranice, donirati možete na sljedeće načine:

  • uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2045-98

  • putem m-banking aplikacije – skeniranjem barkoda:

Barkod - senzorne sobe

Od srca hvala!

S Lukom je svaki dan novi početak i izazov. Budući da se zatvorila ustanova koja je djeci s teškoćama pružala senzornu terapiju, mama Marina za njega sama osmišljava senzorne aktivnosti. Pročitajte više!