unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Jesenski sajmovi

Učenici Osnovne škole kralja Tomislava Našice već osmu godinu zaredom aktivno sudjeluju u UNICEF-ovu programu Škole za Afriku.  U sklopu festivala Dani slavonske šume u Velikom parku u Našicama učenici su predstavili svoje humanitarne aktivnosti svim posjetiteljima festivala, a prikupljenim donacijama za program Škole za Afriku podržali su školovanje djece u Burkini Faso.

Osnovna škola kralja Tomislava, Našice

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora Vrsar održana je „slatka” humanitarna akcija. Veliko srce učenika i roditelja te svih posjetitelja akcije nagrađeno je domaćim kolačima i slasticama.

Osnovna škola Vladimira Nazora, Vrsar

Na Katančićevu jesenskom sajmu učenici i djelatnici Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova nudili su pekarske proizvode, a ljudi dobre volje još jednom su pokazali svoju plemenitost.

Osnovna škola M.P. Katančića, Valpovo

Gradski trg u Novskoj i ove je godine povodom obilježavanja Dana kruha bio prepun štandova. Među brojnim izlagačima bili su i učenici Srednje škole Novska, čijoj je ponudi raznovrsnih domaćih proizvoda bilo teško odoljeti. Posjetitelji njihova štanda svojom su kupovinom podržali školovanje djece u Burkini Faso. Osim iznimnim postignućem, akcija je rezultirala dobrom zabavom, novim prijateljstvima i zadovoljstvom srednjoškolaca zbog zajedničkog druženja i humanitarnog djelovanja.

Srednja škola Novska

U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici organizirana je dobrotvorna aukcija izrezbarenih bundeva. Učenici su izrezbarili 24 bundeve i održali licitaciju. Pritom su se dobro zabavili i prikupili donaciju za program Škole za Afriku.

Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica

U Dječjem vrtiću „Jaglac” u Kumrovcu organizirana je jesenska radionica kojoj se odazvao velik broj roditelja, baka, djedova, pa i jedna prabaka. U veselom društvu i kreativnost je bila veća, a humanitarni duh rezultirao je i prvim donacijama u „kasicama školicama”.

Dječji vrtić Jaglac, Kumrovec

U Dječjem vrtiću „Smjehuljica” u Zagrebu održana je kestenijada. Za tu priliku djeca su izradila i prigodan plakat. Roditeljima su nakon kratkog igrokaza ponudila pečene i kuhane kestene te ukrase koje su marljivo izrađivala sa svojim tetama. Kako bi i ona pridonijela obrazovanju djece u Africi i razvijala empatiju prema drugima, djeca su izradila lampione od staklenki ukrašene jesenskim motivima,  likovne radove na temu jeseni, ogrlice od glinamola i razne druge ukrase, poput okvira za slike i slika od plodova jeseni.

Dječji vrtić Smjehuljica

Vješti učenici Osnovne škole Beletinec održali su pravi sajam domaćih proizvoda. U njihovoj ponudi svatko je mogao pronaći nešto od zimnice i pridonijeti humanitarnoj akciji. Aktivnosti su se održavale tijekom cijele godine: učenici su sudjelovali u humanitarnim sportskim natjecanjima, prikupljali su plastičnu ambalažu, prodavali kolače i sokove te organizirali humanitarnu tombolu.

Osnovna škola Beletinec

Učenici Osnovne škole „Kuna” u Kuni Pelješkoj pripremili su uz pomoć učitelja osamdeset poklon-paketa s tradicionalnim pelješkim slasticama, uz prigodni program i domjenak obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te prikupili sredstva za školovanje svojih vršnjaka u Africi.

Osnovna škola Kuna