unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Konferencija “Djeca su naš najvažniji posao”

„DJECA SU NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO”

Konferencija o utjecaju poslovnog sektora na dječja prava u Hrvatskoj

27. rujna 2019., od 9 do 13 sati
Kongresni centar Forum, Radnička cesta 50, Zagreb

Svakodnevno diljem svijeta poduzeća snažno utječu na djecu na niz izravnih i neizravnih načina. Djeca su korisnici proizvoda i usluga, ona su uzdržavani članovi obitelji zaposlenika poduzeća, članovi zajednica u kojima poduzeća djeluju, a i sama će jednoga dana biti zaposlenici i poslovni čelnici. Usprkos tome, većina poduzeća u Hrvatskoj tek treba spoznati na koje sve načine utječu na djecu i njihova prava te što taj utjecaj znači za poslovni sektor i održivi razvoj društva u cjelini.

UNICEF vas poziva na konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao”, koja će se održati 27. rujna 2019. godine u kongresnom centru Forum (Radnička cesta 50, Zagreb), a na kojoj će biti predstavljeni rezultati prvog nacionalnog istraživanja o utjecaju poslovnog sektora na dječja prava u Hrvatskoj te savjetodavno tijelo o dječjim pravima i društveno odgovornom poslovanju,koje će pod vodstvom UNICEF-a raditi na povećanju vidljivosti i ostvarivanju dječjih prava u poslovnoj zajednici. 

Program konferencije obuhvaća sljedeće teme: zašto je važno da se poduzeća brinu o djeci i njihovim pravima; u kojoj su mjeri dječja prava prepoznata kao važan segment društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj; koje je dionike nužno povezati i potaknuti da bi se ostvario veći angažman poslovnog sektora u korist djece. Na konferenciji će biti predstavljene i preporuke za poslovni sektor i ostale dionike za provođenje aktivnosti društveno odgovornog poslovanja usmjerenog na dječja prava, kao i konkretni koraci i aktivnosti koje poduzeća mogu poduzeti na radnom mjestu, na tržištu ili u zajednici kako bi unaprijedila živote djece.

Govornici na konferenciji istaknuti su predstavnici javnog i poslovnog sektora, a poseban je gost Ishmael Beah, UNICEF-ov ambasador dobre volje te međunarodno priznati autor knjiga A Long Way Gone, Memoirs of a Boy Soldier i Radiance of Tomorrow,  A Novel. Ishmael je od trinaeste do šesnaeste godine života bio dječak vojnik u Sierra Leoneu, a danas kao motivacijski govornik sudjeluje na konferencijama diljem svijeta.

Svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdite e-porukom na partnerstva@unicef.hr najkasnije do 20. rujna 2019. godine.

Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se, a broj mjesta je ograničen.  Ovdje možete downloadati poziv na konferenciju i program konferencije.

Radni jezici konferencije „Djeca su naš najvažniji posao” bit će hrvatski i engleski, s osiguranom englesko-hrvatskim simultanim prijevodom.

Medijski pokrovitelji konferencije:

Podržavatelj konferencije: