unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se
@UNICEF/BVukicevic

O nama

UNICEF u Hrvatskoj

UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) vodeća je humanitarna i razvojna agencija koja se brine o djeci, njihovim pravima i potrebama u cijelom svijetu, nastojeći osigurati dobre životne prilike za svako dijete.

Već 70 godina radi na poboljšanju uvjeta života djece i njihovih obitelji. Organizacija se u cijelosti financira dragovoljnim prilozima vlada i fondacija, partnerstvima s poslovnim sektorom i sredstvima prikupljenim od građana.

UNICEF djeluje na temelju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Njegova je glavna zadaća da u suradnji s vladama i civilnim sektorom pomaže u promicanju, zaštiti i ostvarivanju prava sve djece, a osobito najranjivijih skupina djece.

UNICEF-ov rad u Republici Hrvatskoj podržava Vlada Republike Hrvatske, koja od 1991. godine osigurava uredski prostor za njegovo djelovanje.

  • 70 godina zajedno

    70 godina zajedno

    Već 70 godina zajedno s partnerima i donatorima mijenjamo realnost. Prisjetimo se najvažnijih postignuća u proteklih sedam desetljeća