unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Ostavite trag dobrote

Toliko je načina da ostavimo svoj trag na svijetu.

No najjači trag ostavljaju naša dobra djela. Svojom plemenitošću možete spasiti živote i osigurati bolji život za najmlađe – jer svako dijete zaslužuje odrastati sigurno i bezbrižno.

"Oporučnom donacijom ostavljate bolji svijet za generacije djece koje dolaze. Iza Vas će ostati trajni trag dobrote…"

Sve više ljudi odlučuje da njihovu imovinu, osim obitelji, naslijedi i organizacija s kojima dijele vrijednosti. Pročitajte kako se gospođa Zlatica velikodušno odlučila na oporučno doniranje UNICEF-u.

Zašto donirati UNICEF-u?

UNICEF je osnovan nakon Drugog svjetskog rata kako bi djeci i majkama osigurao hranu, zdravstvenu zaštitu i podršku. Danas pomažemo milijunima djece u 190 zemalja svijeta, zalažući se za zdravlje, obrazovanje, život bez nasilja i jednake prilike za svako dijete.

No mnoga djeca još uvijek žive u teškim i nepovoljnim okolnostima – siromaštvu, gladi, oružanim sukobima, bez pristupa školi i vrtićima. Djevojčice i dječaci diljem Hrvatske i svijeta i dalje trebaju našu pomoć. Uključivanjem UNICEF-a u svoju oporuku i Vi dajete trajni doprinos boljoj budućnosti djece u godinama ispred nas.

Djevojčica Ence primila je pomoć od UNICEF-a i partnera nakon tsunamija u Indoneziji. Veska/UNICEFDjevojčica Ence primila je pomoć od UNICEF-a i partnera nakon tsunamija u Indoneziji.

Kako planirati svoju ostavštinu?

Nakon što se u oporuci pobrinete za svoje najbliže, dio ostavštine možete oporučno odrediti kao donaciju UNICEF-u i time omogućiti pomoć djeci kojoj je to najpotrebnije. Ovisno o želji i okolnostima, u oporuci možete odrediti udio svakog pojedinog nasljednika (pa tako i UNICEF-a), ili pak UNICEF odrediti kao jedinog nasljednika.

Za više informacija zatražite brošuru kroz formu niže dolje ili se obratite Nini Eleta-Kanceljak na broj 01 3031 640 ili e-mail neletakanceljak@unicef.org.

Zatražite brošuru o oporučnom doniranju

Fields marked with an * are required