Svako dijete s teškoćama, bez obzira gdje živi, treba isto: ljubav obitelji, ali i podršku stručnjaka kako bi napredovalo i vodilo ispunjeniji život.

Djeci s teškoćama za napredak je potrebna podrška stručnjaka te pristup uslugama poput dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške. Tamo mogu dobiti pomoć rehabilitatora, socijalnog radnika, medicinske sestre, a prema potrebama i logopeda, kinezioterapeuta, psihologa, likovnog i glazboterapeuta. Također se mogu družiti s vršnjacima, učiti i stjecati vještine koje će im omogućiti da budu samostalnija. 

Nažalost,  mnoga djeca s teškoćama nemaju pristup tim važnim uslugama te propuštaju priliku za napredak i mogu ostati isključeni iz društva. 

Što možemo učiniti?

Pomozite djeci s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije – u krajevima Hrvatske gdje usluge stručnjaka ne postoje ili ih nema dovoljno! 

kn

Donirajte mjesečnom donacijom!

Uz Vašu redovitu podršku možemo doprijeti do još većeg broja ranjive djece.

Vaša donacija omogućit će bolju dostupnost usluga u županijama s najnižim indeksom razvijenosti, a to za djecu znači brži napredak te ispunjeniji život!

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:
HR1723600001501092524
poziv na broj 2144-98 

ili skeniranjem barkoda:

Barkod za plaćanje

Hvala Vam što želite pomoći – svaka je donacija dragocjena!

Kako Vaša donacija pomaže djeci?

Uz pomoć Vaših donacija UNICEF će podržati:

  • uspostavu i proširenje usluga dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške 
  • uvođenje kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama
  • osiguravanjem dodatnih edukacija za stručnjake koji rade s djecom i obiteljima
  • nabavkom didaktičke i druge opreme.

Od srca hvala što djeci pomažete omogućiti važne usluge koje im mogu promijeniti život nabolje!

Djeca poput Viktora trebaju adekvatnu i kontinuiranu podršku

Viktor na terapiji

Viktor (9) je izrazito aktivan dječak i uživa biti u pokretu. „Raduju ga ljuljačke, a najviše voli trampolin. Trenutno je fasciniran balonima svih boja i oblika, a zaigra se i s autićima i jednostavnim slagalicama“, kaže nam njegova mama Ljiljana. Viktor ima teškoće komunikacije i dijagnozu iz spektra autizma. „Iako uglavnom mogu pretpostaviti što želi ili treba, dogodi se da ga ne razumijem. To vodi u frustracije. Najteže mi je kad ne znam što je uzrok, a on mi ne može reći“, kaže Ljiljana i dodaje kako bi im kao obitelji puno značila sustavna psihosocijalna podrška, da porazgovaraju sa stručnjacima i s drugim roditeljima djece s teškoćama koji prolaze kroz slične izazove. Pročitajte više.

Vrlo mali broj djece s teškoćama u Sisačko-moslavačkoj županiji ima pristup uslugama grupne psihosocijalne podrške i dnevnog boravka. Vaša donacija to može promijeniti!