Za djecu s teškoćama u razvoju rano djetinjstvo je vrijeme prilika i mogućnosti. Tada se dječji mozak najbrže razvija te je uz pomoć logopeda, psihologa i drugih stručnjaka moguće smanjiti razvojna odstupanja, pa čak i ublažiti postojeće teškoće.

Redovita stručna podrška izuzetno je važna kako bi djeca s teškoćama mogla napredovati – komunicirati s bližnjima, pohađati vrtić, učiti, družiti se i razvijati. No procjenjuje se da samo 1 od 8 djece s teškoćama ima pristup stručnoj podršci.

Djeci s teškoćama mora se osigurati stalna stručna podrška u situacijama kada ona nije dostupna – ne samo u okolnostima poput pandemije, već i u slučajevima djece koja žive na otocima ili udaljenim područjima, bez pristupa stručnjacima. 

Teleintervencija ili podrška na daljinu (putem računala, tableta ili pametnih telefona) djeci s teškoćama pružila bi dragocjenu priliku za napredak i razvoj potencijala. Da bismo im to omogućili, potrebna nam je i Vaša pomoć!

kn

Donirajte mjesečnom donacijom!

Uz Vašu redovitu podršku možemo doprijeti do još većeg broja ranjive djece.

Podržite djevojčice i dječake s teškoćama – omogućite im stručnu podršku na daljinu koja može biti presudna za njihov napredak!

Vaša će donacija osigurati:

  • stvaranje preduvjeta za uspostavu sustava teleintervencije 
  • edukaciju stručnjaka i roditelja ili skrbnika
  • nabavu potrebne opreme i tehnologije za najranjivije obitelji.

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:
HR1723600001501092524
poziv na broj 2044-98 

ili skeniranjem barkoda:

Od srca hvala!

Pročitajte kako djevojčica Sara (8) radi na razvoju govora i prima terapiju na daljinu.