unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Pomoć djeci u svijetu

Humanitarna i razvojna pomoć

Ured UNICEF-a za Hrvatsku,  uz programe koje provodi u Hrvatskoj, nastoji promicati solidarnost hrvatskih građana i tvrtki i za djecu u drugim zemljama, onima koje su pogođene humanitarnim krizama.

Nažalost, djeca širom svijeta suočavaju se s novom generacijom humanitarnih kriza – od smrtonosnih prirodnih katastrofa do brutalnih sukoba i brzo širećih epidemija.

Brojne krize suzile su fokus javnosti, pa mnoge od njih ne dobivaju zasluženu pozornost svijeta. Ipak, briga o djeci koja odrastaju na nekima od najopasnijih mjesta na svijetu UNICEF-ov je prioritet.

"U svijetu je u 2015. godini svako osmo dijete bilo rođeno u zoni sukoba."

Djeci u izbjeglištvu u različitim krajevima svijeta stižu pošiljke s hranom, lijekovima, odjećom, a osigurani su im i psihosocijalna pomoć i školovanje, koje UNICEF organizira na licu mjesta.

U 2014. godini UNICEF je milijunima djece pružio humanitarnu podršku – uključujući cijepljenje 16 milijuna djece protiv ospica, liječenje 1,8 milijuna djece od pothranjenosti, osiguravanje psihosocijalne podrške za gotovo dva milijuna djece i osiguravanje pitke vode za 13 milijuna ljudi. Bolje obrazovanje – temeljni dio UNICEF-ova humanitarnog odgovora koje vraća djeci nadu u budućnost – osigurano je za dva milijuna djece.

Dio humanitarne i razvojne pomoći za djecu u svijetu osigurali su i građani i tvrtke u Hrvatskoj. Neke od akcija u kojim sudjeluje Ured UNICEF-a u Hrvatskoj su pomoć djeci u sukobom zahvaćenoj Siriji, pomoć djeci ugroženoj potresima u Nepalu te pomoć djeci u Ukrajini.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj već 9 godina uz podršku škola i vrtića u Hrvatskoj pomaže osigurati školovanje, pitku vodu i bolje životne uvjete za tisuće djece u afričkim zemljama Ruandi, Etiopiji i Burkini Faso.

Pomoć djeci u kriznim situacijama

Obrazovanje i bolji uvjeti života

  • Škole za Afriku

    Škole za Afriku

    Zahvaljujući UNICEF-ovu programu „Škole za Afriku“, više od 28 milijuna djece u proteklih je deset godina dobilo priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost!