unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Pomozite najmlađim bebama!

Powered by T-com Pay Way

U rodilištima diljem zemlje brojne se bebe bore za život…

Oporavak prijevremeno rođene djece često je vrlo težak i neizvjestan. Ono što im dokazano pomaže jest majčino mlijeko – osim što je to za njih najbolja hrana, djeluje i kao lijek koji potiče brži oporavak i razvoj nedonoščadi.

Majčino mlijeko uistinu je čudesno: ono sadrži antitijela nužna za imunitet i zaštitu od infekcija, matične stanice koje pomažu da beba raste i razvija se, te vitamine i minerale koji grade kosti i zube.

No prijevremeno rođenoj djeci, kojoj majčino mlijeko najviše koristi, ono nije uvijek dostupno. Tada je zamjensko mlijeko drugih majki najbolje rješenje.

Zajedno im možemo omogućiti brži oporavak!

UNICEF je 2017. započeo osnivanje prve hrvatske banke humanog mlijeka. Uz podršku donatora već smo osigurali opremu za pohranu mlijeka za svih 13 rodilišta s intenzivnom neonatalnom skrbi te edukaciju stručnog osoblja. No pomoć je i dalje potrebna.

Svojom donacijom pomozite najranjivijim bebama da dobiju priliku oporaviti se pomoću najzdravije hrane – majčinog mlijeka!

Vaša donacija osigurat će:

  • nabavku medicinske i informatičke opreme za banku mlijeka
  • razvijanje mreže darivateljica mlijeka te logističke podrške
  • uspostavu distribicijske mreže među hrvatskim rodilištima

Osim putem web stranice, donirati možete i uplatnicom ili internet bankarstvom na UNICEF-ov broj računa HR1723600001501092524, poziv na broj 1952-98.

Pročitajte kako se mali Izidor, rođen prije vremena u Petrovoj bolnici, uspješno oporavlja pomoću majčina mlijeka. 

Od srca hvala!