unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Pomozite najmlađim bebama!

U rodilištima diljem zemlje brojne se bebe bore za život…

Oporavak prijevremeno rođene djece često je vrlo težak i neizvjestan. Ono što im dokazano pomaže jest majčino mlijeko – osim što je to za njih najbolja hrana, djeluje i kao lijek koji potiče brži oporavak i razvoj nedonoščadi.

Majčino mlijeko uistinu je čudesno: ono sadrži antitijela nužna za imunitet i zaštitu od infekcija, matične stanice koje pomažu da beba raste i razvija se, te vitamine i minerale koji grade kosti i zube.

No prijevremeno rođenoj djeci, kojoj majčino mlijeko najviše koristi, ono nije uvijek dostupno. Tada je zamjensko mlijeko drugih majki najbolje rješenje.

Zajedno im možemo omogućiti brži oporavak!

Powered by T-com Pay Way

UNICEF je 2017. započeo osnivanje prve hrvatske banke humanog mlijeka. Uz podršku donatora već smo osigurali opremu za pohranu mlijeka za svih 13 rodilišta s intenzivnom neonatalnom skrbi te edukaciju stručnog osoblja. No pomoć je i dalje potrebna.

Svojom donacijom pomozite najranjivijim bebama da dobiju priliku oporaviti se pomoću najzdravije hrane – majčinog mlijeka!

Vaša donacija osigurat će:

  • nabavku medicinske i informatičke opreme za banku mlijeka
  • razvijanje mreže darivateljica mlijeka te logističke podrške
  • uspostavu distribicijske mreže među hrvatskim rodilištima

Osim putem web stranice, donirati možete i uplatnicom ili internet bankarstvom na UNICEF-ov broj računa HR1723600001501092524, poziv na broj 1952-98.

Pročitajte kako se mali Izidor, rođen prije vremena u Petrovoj bolnici, uspješno oporavlja pomoću majčina mlijeka. 

Od srca hvala!