unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Priredbe, koncerti i predstave

Mališani iz Dječjeg vrtića „Bubamara” Kalinovac uložili su puno truda u pripremu božićne priredbe za roditelje i ostale posjetitelje. Nakon priredbe održana je humanitarna akcija Škole za Afriku, na kojoj su posjetitelji mogli dati svoj doprinos obrazovanju djece u Africi.

Dječji vrtić Bubamara, Kalinovac

Mališani iz Dječjeg vrtića „Leptir” u Sesvetama uživali su u predstavi „Kaputić za maloga ježa” koju su za njih pripremile njihove odgojiteljice, dok su u predstavi „Božićno veselje” oni sami imali glavnu ulogu. Obje predstave bile su humanitarnog karaktera te su izvedene u sklopu humanitarne akcije Škole za Afriku.

Dječji vrtić Leptir, Sesvete

Mališani iz Dječjeg vrtića Dugi Rat ove su godine uživali u predstavi „Crvenkapica” u odličnoj izvedbi njihovih odgojiteljica. Veliki pljesak najiskrenije publike – djece − nagradio je trud glumaca. Predstava je izvedena u sklopu programa Škole za Afriku s ciljem pomaganja djeci Afrike, ali i razvijanja empatije, tolerancije i solidarnosti te osvješćivanja važnosti obrazovanja kod mališana iz Dugog Rata.

Dječji vrtić Dugi Rat

Učenici XV. gimnazije u Zagrebu izradili su edukativne plakate o životu u Burkini Faso te ususret Međunarodnom danu iskorjenjivanja siromaštva organizirali humanitarni koncert za obrazovanje djece u Burkini Faso. Na programu je bio raznolik glazbeni repertoar, od klasike preko jazza i ruskog folka do najsuvremenijih hitova. Kako bi uspjeh akcije bio još i veći, učenici su ispekli i raznovrsne kolače kojima su nagradili svaku donaciju za program Škole za Afriku.

XV. gimnazija, Zagreb

U Osnovnoj školi Frana Krate Frankopana u Zagrebu učenici su organizirali humanitarni školski ples. O velikom odazivu posjetitelja svjedoči i, u svega pola sata, rasprodana tombola za djecu Afrike.

Osnovna škola Frana Krste Frankopana, Zagreb

Natjecanjem u pjevanju, u organizaciji učiteljica razredne nastave, a pod nazivom Raspjevani mališani Mikleušu, učenici Osnovne škole Mikleuš prikupili su dio sredstava za program Škole za Afriku. Osim toga, održane su radionice izrade blagdanskih ukrasa, a školska kuharica dala je i svoj doprinos ispekavši „more” palačinki.

Osnovna škola Mikleuš

U Osnovnoj školi Stjepana Kefelje u Kutini održan je humanitarni ples. Kako bi odaziv bio što veći, učenici su izradili promotivni plakat. Prodajom hladnog i slatkog osvježenja − sokova i muffina − prikupili su sredstva za Škole za Afriku. 

Osnovna škola S. Kefelja, Kutina

Osnovna škola Orebić sudjelovala je na adventskom sajmu „Peliška božićna bajka”.  Tom prigodom učenici su svojim sugrađanima predstavili program Škole za Afriku te ih potaknuli da i oni daju svoj doprinos obrazovanju dječaka i djevojčica u Burkini Faso. Zauzvrat, posjetitelji su mogli izabrati sebi ili nekoj dragoj osobi unikatni poklon sa školskog štanda. Školska folklorna skupina i Plesna skupina „San” iz područne škole Viganj za to su vrijeme svojim izvedbama uveseljavali prisutne mještane.