unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Nepal

Dječačić je rođen istog dana kad je razorni potres prvi put pogodio Nepal. Dobio je nadimak Bhukumpa (potres). Postao je simbol nade za mještane, jer ih podsjeća na to da se život nastavlja i nakon razaranja.

"Svakoga dana dolaze ga vidjeti nadajući se da donosi sreću"

– kaže njegova majka Rojina Potres koji je krajem travnja 2015. godine pogodio Nepal promijenio je živote gotovo milijun djece, kojoj je zbog gubitka doma te nedostatka pitke vode, hrane i zdravstvenih usluga potrebna humanitarna pomoć.

Hrvatski su građani, fondacije i tvrtke u dva tjedna, koliko je prošlo od humanitarne katastrofe uzrokovane razornim potresom u Nepalu, donirali 700 tisuća kuna za pomoć djeci i obiteljima u toj zemlji.

S ukupno 121 tonom pomoći UNICEF je u kratkom roku uspio 252 tisuće ljudi opskrbiti pitkom vodom, higijenskim potrepštinama i lijekovima. U privremenim kampovima podigao je 28 mjesta za igru – dječjih utočišta u kojima se najmlađi igraju, stvaraju, uče i primaju psihosocijalnu pomoć u trenucima krize.

Sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom UNICEF je pokrenuo kampanju za cijepljenje djece protiv ospica, a njome će biti obuhvaćeno pola milijuna djece.

>> Pomoć djeci izbjeglicama i migrantima

<< Pomoć djeci u svijetu

>> Sirija

>> Ukrajina 

Updated: 17 siječnja 2016
  • Share