unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se
@UNICEFGDimic

Predškolski odgoj u Gunji

Igraonica „Ganja“ koja je u Gunji pokrenuta nakon poplava pomogla je djeci poput 6-godišnjeg Ibrahima da misli s poplave skrenu na igru, kreativno stvaranje i druženje sa vršnjacima. Ibrahim je zahvaljujući igraonici prestao crtati vodu i pričati samo o poplavi i radovima koji se moraju obaviti kako bi se život vratio u normalu, ispričala nam je njegova majka.

Ibrahim je s Ganjom prvi puta bio na moru, u zoološkom vrtu, putovao vlakom, busom i tramvajem i stekao nove prijatelje.

" UNICEF je nakon humanitarne pomoći i igraonice za poplavljena područja, inicirao otvaranje prvog dječjeg vrtića u Gunji."

Kad je poplava pogodila županjsku Posavinu, UNICEF je za obitelji dostavio humanitarnu pomoć i edukativne materijale. Kako bi pružio pomoć djeci kojoj su poplave odnijele puno više od krova nad glavom UNICEF je u Gunji u suradnji s Društvom Naša djeca Vinkovci osnovao igraonicu.

Kako bi lakše prevladala proživljene traume djeci je uz edukativne, kreativne i rekreativne aktivnosti, osigurana i psihosocijalna podrška. Radionicu je u prvih godinu dana koristilo 200-injak djece iz općine Gunja i okolice.

Kako predškolski odgoj ne bi bio samo privremeni projekt koji će se ugasiti nakon obnove od poplava, UNICEF je inicirao otvaranje prvog dječjeg vrtića u sklopu novog društvenog doma u Gunji.

UNICEF će pomoći u opremanju vrtića i dječjeg igrališta te podržati rad vrtića do kraja 2016. godine, nakon čega će njegovo financiranje preuzeti Općina.

>> Ganja u Gunji – mjesto gdje su dječja srca puna radosti

>> Priča naše “Čuvarice djetinjstva” Mirne koja je s nama posjetila “Ganju”

>> Kako je poplava promijenila Ibrahimov život

>> Upoznajte Armenu iz Ganje

>> Poplave u RH i regiji

Updated: 29 prosinca 2015
  • Share