unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Podrška vrtićima

Korak prema inkluziji: podrška vrtićima u tri županije

Sva djeca imaju pravo na kvalitetan predškolski odgoj.

Djeci romske nacionalnosti, djeci s teškoćama u razvoju i djeci iz siromašnih obitelji to je pravo nerijetko uskraćeno i ona nemaju priliku za druženje i učenje kroz igru sa svojim vršnjacima što je preduvjet uspješnog polaska u školu.

UNICEF pruža podršku predškolskim ustanovama kako bi im pomogao da poboljšaju svoje kompetencije i kvalitetu rada s ranjivim skupinama djece u dobi od 3 do 6 godina.

Cilj programa jest osigurati svim dječacima i djevojčicama jednak pristup ranom obrazovanju u djetinjstvu s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju te djecu pripadnike romske nacionalne manjine.

Program se provodi kroz jačanje kapaciteta obrazovnih djelatnika i ostalih stručnjaka predškolskog odgoja (psiholozi, pedagozi, edukacijski rehabilitatori) za obrazovni pristup koji u središte stavlja dijete i njegove individualne potrebe.

U partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Korak po Korak, te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje UNICEF provodi program “Korak prema inkluziji” u 17 vrtića na području Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije.

> Gdje mnogi vide teškoće, mi vidimo mogućnosti (Adrian i mama Marina)

> Podrška za najugroženije obitelji

> UNICEF i Slavonski Brod uključuju ranjivu djecu u obrazovanje

Updated: 29 prosinca 2015
  • Share