unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Sisačko šareno ljeto

U Sisku je uočena sve veća potreba bolje integracije romskih predškolaca u društvenu zajednicu prije polaska u školu te potreba učenja hrvatskog jezika. Djeca iz romskih obitelji nalaze se u najtežem položaju zbog siromaštva i socijalne isključenosti, a zbog nepoznavanja hrvatskog jezika suočena s poteškoćama u razumijevanju školskog sadržaja.

“Sisačko šareno ljeto” okupilo je brojne gradske institucije i organizacije u pružanju besplatnih edukativnih i rekreativnih sadržaja za oko 150 romske i neromske predškolske djece iz naselja Caprag i Capraške poljane, sisačkog predgrađa najviše pogođenog siromaštvom, društvenom isključenošću i nezaposlenošću roditelja.

Cilj projekta je potaknuti socijalizaciju i omogućiti uspješnije uključivanje predškolske djece u osnovnu školu, što je preduvjet njihovog kasnijeg ravnopravnog sudjelovanja u društvu.

Jedna od najvećih vrijednosti proizašlih iz ovog projekta jest povezivanje predstavnika lokalnih vlasti i institucija, romske zajednice, nevladinih organizacija i stručnjaka oko zajedničkog cilja da omoguće iste prilike svoj djeci da ravnopravno pohađaju i završe školu, za dobrobit cijele zajednice.

„Sisačko šareno ljeto“, uz podršku UNICEF-a, organiziraju Grad Sisak, Dječji vrtić Sisak Novi, Društvo naša djeca Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak.

<< Usluge za najugroženije obitelji

Updated: 19 siječnja 2016
  • Share