unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se
©UNICEF/NVrbanic

Što radimo

Zadaća je UNICEF-a u Hrvatskoj da svako dijete dobije podršku koja mu je potrebna kako bi ono ostvarilo svoj puni potencijal. Cilj petogodišnjeg djelovanja Vlade RH i UNICEF-a jest povećati kvalitetu života najranjivije djece u Hrvatskoj.

Najbolji je putokaz za ostvarenje prava svakog djeteta Konvencija o pravima djeteta, a kako bi programi bili ciljani i učinkoviti, UNICEF se služi podacima iz istraživanja koje provodi.

U najranjivije skupine djece ubrajaju se djeca koja žive u siromaštvu i neimaštini te nemaju pristup osnovnim uslugama (poput zdravstvene skrbi ili rane intervencije u djetinjstvu koja je potrebna djeci s neurorazvojnim rizicima ili djeci s teškoćama u razvoju), djeca u sukobu sa zakonom i djeca koja žive u institucijama.

Naši prioriteti za djecu

 • Rani razvoj djece

  Rani razvoj djece

  Podrška najugroženijim skupinama djece, rodilišta prijatelji djece, predškolsko obrazovanje, rana intervencija, skrb za prijevremeno rođenu djecu i potpora dojenju.

 • Zaštita djece

  Zaštita djece

  Pomoć djeci u kriznim situacijama, zaštita od nasilja, omogućivanje odrastanja u obiteljskom okruženju, pravosuđe za djecu, gradovi prijatelji djece, prava djece u medijima i poslovnom sektoru.

 • Pomoć djeci u svijetu

  Pomoć djeci u svijetu

  UNICEF, uz podršku hrvatskih građana i tvrtki, osigurava pomoć za djecu u zemljama pogođenima najtežim humanitarnim krizama.

 • Istraživanja

  Istraživanja

  Prikupljanje podataka o tome kako djeca žive, koji su ključni problemi u ostvarivanju dječjih prava i gdje je potrebno učiniti više kako bi se situacija poboljšala.

 

Ukoliko želite biti obavješteni o novim UNICEF publikacijama, molimo Vas da se prijavite na našu mail listu.

Preskoči ovaj korak