unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Uključivanje djece s teškoćama u razvoju u osnovnu školu

“Za osmijeh na licu”: projekt uključivanja djece s teškoćama u razvoju u osnovnu školu

Uz uključivanje i podršku šire zajednice, gradskih institucija, stručnjaka, volontera i medija djeca u sklopu projekta “Za osmijeh na licu” imaju priliku sudjelovati u rekreativnim, zabavnim i edukativnim aktivnostima kojima se kroz nova iskustva razvijaju motoričke, komunikacijske i socijalne vještine te kreativnost i neovisnost, a istovremeno se roditeljima kroz edukaciju i slobodno vrijeme omogućava da se lakše nose s brojnim obvezama.

Aktivnosti uključuju program skraćenog dnevnog boravka, hortikulturu, likovne, glazbene, plesne i dramsko-scenske radionice, predstave, izlet u zoološki vrt te, u suradnji s OŠ Mate Lovraka, sportsko-rekreativne aktivnosti u dvorani i na dječjem igralištu prilagođenom djeci s teškoćama u razvoju.

Cilj projekta je osigurati potrebne dodatne usluge i aktivnosti kojima će se olakšati integracija djece s teškoćama u razvoju Sisačko-moslavačke županije u osnovnu školu.

U Sisačko-moslavačkoj županiji se uz projekt „Za osmijeh na licu“ u sklopu UNICEF-ove inicijative „Za bolji početak“ provode i projekt poticanja ranog razvoja djece predškolske dobi u Dvoru te projekt „Sisačko šareno ljeto“ u Sisku.

Projekt „Za bolji početak“ dio je UNICEF-ovog programa jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za unaprjeđenje usluga za djecu, koji obuhvaća devet projekata u Vukovarsko-srijemskoj, Šibensko-kninskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Projekt „Za osmijeh na licu“ uz podršku UNICEF-a, vodi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, a kao glavni partneri sudjeluju Grad Petrinja, Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize i Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja.

<< Usluge za najugroženije obitelji

Updated: 19 siječnja 2016
  • Share