unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Djela koja ostavljamo iza sebe

Solidarnost i ono što činimo za druge obogaćuju naš život i daju mu smisao, te ostaju iza nas kao naša ostavština.

Pokazala je to prije nekoliko godina i naša Čuvarica djetinjstva Tatjana Hefler, koja je redovitim donacijama godinama podržavala naše programe za dobrobit djece. Izuzetno nas je dirnula njezina posljednja želja kojom je oporučno ostavila novčanu donaciju UNICEF-u, kako bi pomogla djeci i osigurala im bolju i sretniju budućnost.

Gospođa Tatjana bila je farmaceutkinja koja je svoj radni vijek provela u Domu zdravlja na zagrebačkoj Trešnjevci. Pored stručnog rada, srce ju je vuklo i umjetnosti. Završila je Glazbenu akademiju, odsjek za klavir, te je često sa svojom sestrom Nevenom, violinisticom Zagrebačke filharmonije, glazbom donosila radost svojoj obitelji i prijateljima. Voljela je putovanja i životinje, a velik je užitak nalazila u čitanju.

U svojem ispunjenom životu pružala je ruku pomoći mnogima, a ponajviše djeci. Cijela obitelj gospođe Tatjane bila je izuzetno socijalno osviještena i osjetljiva za potrebe ljudi u nevolji. Svojim životom i djelima svjedočili su da je puno bitnije koliko se brinemo za druge nego koliko posjedujemo. Na živote mnogih djevojčica i dječaka ostavili su velik trag, promijenivši ih zauvijek svojom velikodušnošću.

10-godišnja Hiba je s obitelji pobjegla iz ratom uništene Sirije. Danas živi u izbjegličkom centru u Makedoniji, koji pomaže i UNICEF. Torgovnik/UNICEF10-godišnja Hiba je s obitelji pobjegla iz ratom uništene Sirije. Danas živi u izbjegličkom centru u Makedoniji, koji pomaže i UNICEF.

Gospođa Zlata Babić, ili Zlatica kako su je od milja zvali članovi njezine obitelji, bila je naša draga donatorica koja je dugi niz godina podržavala rad UNICEF-a i pomogla donijeti osmijeh na mnoga dječja lica.

Gospođa Zlatica svoj je radni vijek provela radeći u banci, voljela je putovanja i životinje, a velik je užitak nalazila u čitanju i kazališnim predstavama.

Njezina odluka da oporučnom donacijom ostavi dio svoje imovine i za podršku UNICEF-ovim programima nije iznenadila članove njezine obitelji jer je gospođa Zlatica cijeli život voljela pomagati. Uspomene na njezinu plemenitost, entuzijazam i ljubav utkane u njezina dobročinstva pružaju nadu u izgradnju bolje budućnosti za djecu. Oporučna donacija omogućila je da se ciljevi koji su gospođi Zlatici bili važni za njena života, a tiču se poštivanja prava djece, njihove zaštite, jednakosti i obrazovanja, nastave ostvarivati i nakon njene smrti.

Zahvaljujući humanosti i solidarnosti naših dragih donatora misija UNICEF-a i nakon 70 godina rada nastavlja se dalje: izgraditi budućnost u kojoj će svako dijete imati svoja prava i slobode, odrastati bezbrižno u poticajnom okruženju i ostvarivati svoje potencijale.

Želite li i vi učiniti nešto za generacije djece koje tek dolaze? Saznajte više o uključivanju UNICEF-a u svoju oporuku, ili se obratite Nini Eleta-Kanceljak, na broj telefona 01 3031 640 ili mail neletakanceljak@unicef.org

Zatražite brošuru o oporučnom doniranju

Fields marked with an * are required
Updated: 11 siječnja 2017
  • Share