unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Nakon razornog potresa djeca u Ekvadoru trebaju pomoć

©ElComercio/Ecuador

Quito/Zagreb, 18. travnja 2016.

UNICEF je dostavio 20 000 tableta za pročišćavanje vode u Pedernales, dio Ekvadora koji je najteže pogođen razornim potresom. UNICEF-ov tim je na terenu kako bi pružio potrebnu pomoć djeci koja su ugrožena zbog jednog od najsnažnijih potresa u povijesti te zemlje.

Trenutačno je najvažnije spriječiti širenje zaraznih bolesti, zaštititi djecu koja se u kriznim situacijama mogu razdvojiti od obitelji, te im pružiti psihosocijalnu podršku. UNICEF će s partnerima djeci i njihovim obiteljima osigurati vodu, higijenske potrepštine, osnovne lijekove i šatore.

Prema posljednjim informacijama u potresu su život izgubile 272 osobe, više od dvije tisuće ljudi je ozlijeđeno, a procjenjuje se da će ti brojevi rasti jer spasioci još uvijek tragaju za stradalima pod ruševinama.

Prema prvim izvješćima ekvatorske vlade, potres je oštetio 119 škola koje polazi oko 88000 đaka. Gotovo 805 zgrada je unitšteno i 608 zgradada je oštećeno. Dvije bolnice u Portoviewju i Choneu su u cijelosti urušene.

I vi možete pomoći svojom donacijom on line.

 

Updated: 18 travnja 2016
  • Share