unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

I plavi Djedica je odlučio postati Čuvar djetinjstva!

Ovih blagdana želimo da svako dijete dobije darove. Ne samo one koji će ih prigodno razveseliti u čizmici ili ispod bora, već darove koji će ih pratiti kroz cijeli život. Za najmlađu djecu to su hrana koja im pomaže rasti, zdravstvena skrb, rano obrazovanje, toplina brižne obitelji i sigurnost.

Pridružite se UNICEF-u i plavom Djedici u akciji darivanja djece za cijeli život. Postanite Čuvar djetinjstva i omogućite ranjivoj djeci svjetliju budućnost!

Što su darovi za cijeli život i zašto su važni?
Prve godine života u velikoj mjeri utječu na to koliko će djeca biti uspješna u životu: od dobrog zdravlja i snalaženja u školi do osjećaja samopoštovanja i socijalnih vještina. Loše prve godine vide se kasnije u stopama kriminala, nasilja, ovisnosti i drugih poremećaja koje bilježimo onda kada ih je puno teže i skuplje liječiti ili rješavati.

Iako svako dijete slijedi svoj ritam razvoja, iz brojnih istraživanja znamo da je taj ritam najbrži upravo u razdoblju prvih godina života. Stoga je potrebno na vrijeme razmišljati o darovima poput dobre prehrane, zdravstvene skrbi, topline obiteljskog okružja, vrtića i sigurnosti – oni će dijete pratiti kroz cijeli život.

UNICEF se zalaže za ulaganja u programe koji će podržati najranjiviju djecu u prvim godinama života i smanjiti razlike s kojima djeca kreću u život. Što sve poduzimamo saznajte ovdje.

Uključivanjem u zajednicu Čuvara djetinjstva i Vi ćete omogućiti uspješno provođenje programa za dobrobit najmlađih, ali i ostale djece koja žive u teškim i nesretnim uvjetima.

Updated: 19 prosinca 2017
  • Share