unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Lela Zegnal

Gospođa Lela kaže da za UNICEF zna oduvijek; te plave boje i tog znaka sjeća se odmalena. Odrasla je u zajednici koja je poticala međusobno pomaganje i smatra da su upravo ovdje postavljeni temelji dobročinstva koje je tijekom života gradila.

Kako je vrijeme prolazilo i kako se život mijenjao, pomoć djeci ostala joj je kao nešto najnježnije i najpotrebnije. Sve je to vodilo ka tome da jednoga dana postane Čuvarica djetinjstva.

Smatra da je izuzetno važno raditi na poboljšanju uvjeta svake faze djetetovog života jer ono što se ne napravi na vrijeme, može ostaviti veliki trag. Kada razmišlja o prvoj impresiji na spomen UNICEF-a, gospođa Lela vidi sreću djeteta koje nešto nema ili nešto ne može; a nasmijano je zbog nečijeg napora, zbog osjećaja vrijednosti koje je dobilo.

"Razlozi zbog kojih netko pomaže su različiti, no svaki od njih je dobar ako nas čini boljim ljudima. Važno je jedino da se krene."

– kaže naša draga Lela te poručuje da svako dijete ima svoju vlastitu mapu po kojoj živi, a mi smo dužni dati im mogućnost da sami odaberu svoj vlastiti put i na njemu im osigurati svaku pomoć. To je njihov odabir i život na koji imaju pravo.

"Trebamo raditi na tome da više nikada ne vidimo gladno dijete, dijete koje pati, dijete koje je ostavljeno. To je svijet kojem težimo – svijet zajedništva u kojem postoje rješenja!"

– zaključuje Lela.

Updated: 03 veljače 2016
  • Share