unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Mirna Medaković Stepinac – nova UNICEF-ova ambasadorica dobre volje

U sklopu otvorenja ovogodišnjeg Muzeja realnosti 1. prosinca 2018., UNICEF-ovoj obitelji u Hrvatskoj pridružila se nova ambasadorica dobre volje – glumica Mirna Medaković Stepinac.

Novoproglašena ambasadorica dobre volje Mirna Medaković Stepinac u društvu Marije Pletikose, državne tajnice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Đurđice Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Marine Hoblaj, predsjednice Foruma za kvalitetno udomiteljstvo. Foto: ©Goga/UNICEFNovoproglašena ambasadorica dobre volje Mirna Medaković Stepinac u društvu Marije Pletikose, državne tajnice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Đurđice Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Marine Hoblaj, predsjednice Foruma za kvalitetno udomiteljstvo.

Nakon višegodišnje podrške UNICEF-ovim aktivnostima za djecu, Mirna Medaković Stepinac od sada će i u službenoj ulozi nacionalne ambasadorice za rani razvoj djeteta zagovarati prava djece u suradnji s UNICEF-om širom svijeta. Od podrške djeci u poplavljenim područjima do promicanja čitanja u najranijoj dobi, Mirna Medaković Stepinac svojim je angažmanom doprinijela širenju poruka o važnosti brige za djecu.

Mirna Medaković Stepinac u društvu Đurđice Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Marije Pletikose, državne tajnice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u UNICEF-ovu Muzeju realnosti u prostorima zagrebačkog Tunela Grič. Foto: ©Goga/UNICEFMirna Medaković Stepinac u društvu Đurđice Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Marije Pletikose, državne tajnice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u UNICEF-ovu Muzeju realnosti u prostorima zagrebačkog Tunela Grič.

„Biti UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za mene predstavlja iznimnu čast i veliku odgovornost. Odgovornost prema djevojčicama i dječacima čiji se glas često ne čuje dovoljno glasno. Trudit ću se govoriti o teškoćama i izazovima s kojima se suočavaju, jer čvrsto vjerujem da svako dijete zaslužuje pravednu šansu. Nadam se da ću biti i glas roditelja, jer odgoj i briga o djeci nijenimalo lagan posao, ali je najvažniji, te roditelji imaju pravo na podršku cijelog društva”, kazala je Mirna Medaković Stepinac povodom proglašenja.

Mirna Medaković Stepinac u društvu supruga Hrvoja Stepinca i kćeri Zore i Kaje. Foto: ©Goga/UNICEFMirna Medaković Stepinac u društvu supruga Hrvoja Stepinca i kćeri Zore i Kaje.

Tek nekoliko minuta nakon imenovanja, Mirnu je dočekao prvi zadatak na mjestu ambasadorice dobre volje – u ulozi voditeljice  povela je predstavnike medija, institucija i udomiteljskih udruga u premijerni obilazak noovotvorenog izdanja UNICEF-ova Muzeja realnosti u zagrebačkom Tunelu Grič, posvećenog važnosti obitelji.

Mirna Medaković Stepinac u obilasku Muzeja realnosti 2018. u zagrebačkom Tunelu Grič. Foto: ©Goga/UNICEFMirna Medaković Stepinac u obilasku Muzeja realnosti 2018. u zagrebačkom Tunelu Grič.
Foto: ©Goga/UNICEF
Updated: 06 prosinca 2018
  • Share