unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Novi ciklus UNICEF-ove CSR akademije “Djeca su naš najvažniji posao”

Foto: HUP

Sve veći broj managera u Hrvatskoj uči o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima

Potaknuti nastavkom interesa hrvatskih tvrtki za temu utjecaja poslovanja na djecu, UNICEF i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), organiziraju drugi ciklus edukacije o dječjim pravima i poslovanju – „Djeca su naš najvažniji posao“. Edukaciji se priključuju 22 nova polaznika iz vodećih hrvatskih tvrtki koje djeluju u područjima energetike, financija i bankarstva, osiguranja, nafte i naftnih derivata, trgovine i komunikacijskog savjetovanja.

UNICEF-ova CSR akademija prvi je edukacijski program u Hrvatskoj o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje tvrtkama. Razvijen je kao odgovor na sve veći interes poslovnog sektora za teme društvene odgovornosti, održivosti i ljudskih prava kao i za njihovu integraciju u nefinancijske izvještaje.

Foto: HUP

Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, CSR akademija osigurava stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, kao i praktične alate i smjernice koji će pomoći tvrtkama da postanu istinski prijatelji djece i njihovih prava. Uz zajednički rad na ovoj temi, UNICEF i HUP žele podržati tvrtke da dobrim poslovnim rezultatima pridruže i dodatnu vrijednost – brigu o održivom razvoju i dječjim pravima.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao“ uključuje četiri radionice na temu dječjih prava i poslovanja. Sljedeće radionice na rasporedu su u lipnju, listopadu i studenom 2018. godine, a održavaju se u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/I.

Foto: HUP

UNICEF poziva sve tvrtke u Hrvatskoj da se informiraju o načinima na koje njihovo poslovanje utječe na djecu i da svojim djelovanjem doprinesu zaštiti dječjih prava. Za više informacija o programu i prijavama za CSR akademiju posjetite https://www.unicef.hr/programska_aktivnost/prava-djece-i-poslovni-sektor/ ili kontaktirajte Lidiju Gamulin, voditeljicu Odjela za partnerstva, UNICEF, lgamulin@unicef.org.

 

 

Updated: 22 svibnja 2018
  • Share