unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Osmijeh hrabrog Husena

Husen Muhamad Khaled ima 6 godina. Mjesec i pol dana prije nego je stigao u Opatovac, dok mu je tata bio na poslu, izišao je na ulicu grada Idliba u Siriji i uputio se kupiti kruh. Nije kupio kruh jer je u tom trenutku u njegovoj blizini bačena bomba. Husen je ostao bez noge.

U prihvatni centar u Opatovcu, nakon nekoliko dana iscrpljujućeg putovanja, stigao je s obitelji; mamom, tatom, troje brace i sestrom. Roditelji ga čitavim putem nose u naručju. Svi oni putuju u Njemačku, gdje između ostalog zele za Husena dobiti najbolju liječničku skrb.

Husena i njegovu obitelj nakratko smo smjestili u UNICEF-ov prostor za obitelji s djecom kako bismo im omogućili da se malo odmore, osvježe i obuku suhu odjeću prije nego što nastave s putovanjem. Hrabrog smo dječaka fotografirali i pokazali mu fotografije koje je on s radošću listao i to je na trenutak donijelo osmijeh na njegovo lice.

Mahnuli smo mu ispred autobusa.

Do viđenja, Husene, i sretan put u neki bolji i ljepši život koji, kao i svako drugo dijete na svijetu, zaslužuješ!

>> Kako UNICEF pomaže djeci u bijegu od rata

Updated: 07 veljače 2016
  • Share