unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Regina M. Castillo nova je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Foto: GDimić/UNICEF

Zagreb, 28. svibnja 2019. – Regina M. Castillo postala je 1. svibnja 2019. godine novom predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. S gospođom Castillo kao predstojnicom Ured UNICEF-a za Hrvatsku nastavit će raditi u partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske, lokalnom zajednicom, privatnim sektorom i ostalim dionicima s ciljem stvaranja boljih životnih uvjeta za djecu u Hrvatskoj, ali i dijeljenja resursa za dobrobit djece diljem svijeta.

„Čast je surađivati s Vladom Republike Hrvatske u stvaranju pozitivnih promjena u životima najranjivije djece u Hrvatskoj kroz različite programe i aktivnosti (poput ranog razvoja djece, zaštite djece, edukacije ili participacije), ali i u životima djece iz ostalih dijelova svijeta. Hrvatska je izuzetan ʼizvoznikʼ i riznica dobrih praksi te je značajno pridonijela ostvarivanju dječjih prava diljem svijeta”, izjavila je Regina M. Castillo.

Foto: Luis Vera

Prije imenovanja na mjesto predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku gospođa Castillo obnašala je (od 2016. godine) dužnost predstojnice Ureda UNICEF-a u Paragvaju. Njezina je karijera u Ujedinjenim narodima započela 2001. godine te je do 2006. godine bila zadužena za gospodarska i socijalna pitanja u Izvršnom uredu glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Kofija A. Annana u New Yorku. Zatim je radila u sklopu Zajedničkog programa Ujedinjenih naroda za HIV/AIDS (UNAIDS), najprije kao voditeljica Partnerstava s privatnim sektorom u Ženevi (2006. − 2012.), a zatim kao direktorica za Boliviju, Ekvador i Peru, sa sjedištem u Limi (2012. − 2015.).

Foto: GDimić/UNICEF

Tijekom 1990-ih godina gospođa Castillo radila je kao diplomatkinja za svoju zemlju, Nikaragvu, te obnašala dužnost ravnateljice za međunarodnu trgovinu u Ministarstvu trgovine.  

Gospođa Castillo ima više od 20 godina iskustva u upravljanju timovima, izradi i provedbi programa, multilateralnom pregovaranju, partnerstvima i prikupljanju sredstava. Ima dvojno državljanstvo Nikaragve i Španjolske, a diplomirala je međunarodne odnose i javnu politiku. Udana je i ima dvoje djece.  

Updated: 28 svibnja 2019
  • Share