unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

RTL Hrvatska i UNICEF potpisali sporazum o suradnji

Zagreb, 1. lipnja 2017.

Predsjednik Uprave RTL Hrvatska Henning Tewes i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić potpisali su sporazum o suradnji, u sklopu kojega će RTL podržati UNICEF-ov program „Čuvari djetinjstva“, s ciljem uključivanja građana u podršku aktivnosti najranjivijoj djeci u Hrvatskoj. U skladu sa smjernicama o komunikaciji s djecom i za djecu, objavljenih u priručniku „Kako komunicirati s djecom“, UNICEF će RTL-u pružiti stručnu podršku u produkciji sadržaja te edukaciji novinara, urednika i producenata na području dječjih prava i medija.

Henning Tewes i Valentina Otmačić

RTL će putem svojih kanala podržati UNICEF u informiranju građana o programu „Čuvari djetinjstva“, zajednici redovnih podržavateljima koji zajedno s UNICEF-om pomažu osigurati zaštitu, odrastanje u obitelji, zdravlje, pomoć u kriznim situacijama, obrazovanje i jednakost – za svako dijete. Zahvaljujući „Čuvarima“, UNICEF provodi programe koji donose trajne promjene u živote djece, među kojima su „Rodilišta prijatelji djece“, „Svako dijete treba obitelj“, „Prve tri su najvažnije“ i „Stop nasilju među djecom“. RTL od 2015. godine podržava i kampanju UNICEF-a i AEM-a za podizanje medijske pismenosti „Birajmo što gledamo“, u koju su se uključila i RTL-ova zaštitna lica Zoran Šprajc i Tomislav Jelinčić.

"  RTL podržava program „Čuvari djetinjstva“, kojem je cilj osigurati provedbu UNICEF-ovih aktivnosti za najranjiviju djecu "

Na temelju bogatog iskustva na području dječjih prava i medija, UNICEF će kanalu RTL Kockica pružiti podršku u produkciji sadržaja koji će pomoći djeci da bolje razumiju svoja prava, prihvaćaju različitosti, budu solidarni te sudjeluju u aktivno sudjeluju u društvu od najranijih godina. Kroz stručne radionice UNICEF će podržati i usavršavanje novinara, urednika i producenata u kreiranju medijskih sadržaja.

 „Ponosni smo i sretni što smo postali partneri UNICEF-a i što ćemo na ovakav način moći doprinijeti zaštiti i boljitku naših najmlađih. Televizija kao iznimno snažan i utjecajan medij i te kako kreira mišljenja djece te utječe na njihovo znanje, odgoj i odrastanje. RTL Kockica nudi djeci ono što je za njih najbolje, ali isto tako želimo ponuditi znanja i osvijestiti starije koliko su bitne sve informacije koje djeca primaju u svojim najranijim godinama. RTL kao i uvijek dosad na prvo mjesto stavlja svoje gledatelje, naročito kada je riječ o najmlađima“- izjavio je predsjednik Uprave, Henning Tewes.

„Želim od srca zahvaliti RTL-u na spremnosti da doprinese stvaranju boljih uvjeta života za najranjiviju djecu u Hrvatskoj. Televizija ulazi u živote djece od najranije dobi i iznimno je važno voditi brigu o tome kakav utjecaj ona ima na njihov razvoj. Vjerujem da u suradnji s televizijskim profesionalcima u informativnom i dječjem programu možemo doprinijeti da se glas djece više uvažava i bolje čuje.“ – izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

 • Prava djece i mediji

  Prava djece i mediji

  Elektronički mediji, osobito televizija, imaju velik potencijal pozitivno utjecati na kvalitetu života djece i njihovih obitelji. AEM i UNICEF pokrenuli su suradnju s ciljem unaprjeđenja medijske pismenosti te sigurnosti djece pri korištenju elektroničkih medija.

 • Suradnja s tvrtkama

  Suradnja s tvrtkama

  Tvrtke su važni UNICEF-ovi saveznici u nastojanju da se djeci pruži najbolje. Sretni smo što na svojoj strani imamo snažne partnere koji zajedno s nama nastoje djeci osigurati optimalne uvjete za rast i razvoj. Zajedno možemo više!

 • Djeca su naš najvažniji posao

  Djeca su naš najvažniji posao

  Poslovni sektor ima golemu moć da zaštiti djecu i da poboljša njihov život. Poštujući dječja prava, pružajući sigurne radne uvjete za roditelje i borbom protiv dječjeg rada tvrtke mogu doprinijeti razbijanju kruga siromaštva i nejednakosti djece.

Updated: 01 lipnja 2017
 • Share