unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Spremniji za krizne situacije

U nastavku suradnje s Hrvatskim Crvenim križem čiji je cilj kvalitetan odgovor na potrebe majki i djece u kriznim situacijama, održan je trening za 23 djelatnika HCK. Polaznici su dobili znanja iz područja zaštite djece u kriznim situacijama, prehrane dojenčadi i male djece u kriznim situacijama, obrazovanja tijekom i nakon kriznih situacija te osiguravanja čiste vode i sanitarnih uvjeta koja će im pomoći u radu.

„Predavanja su bila stručna i obuhvaćala su upravo ono što mi trebamo u našem radu sa djecom ne samo u kriznim nego i u situacijama svakodnevnog života. Ja osobno radim u školi, profesor sam savjetnik i prilično toga znam, međutim na ovoj edukaciji saznala sam mnoge stvari koje su proširila moja znanja o djeci i djelovanjima u kriznim situacijama. Dakle prije svega ova edukacija će mi osobno pomoći u mom radu jer s njom moj rad može postati samo kvalitetniji i odgovorniji,“ kazala je Duša Šarunić, jedna od polaznica edukacije.

Na treningu je svoje znanje i iskustvo s polaznicima podijelilo i nekoliko međunarodnih i domaćih stručnjaka iz različitih područja.

Ova edukacija dio je suradnje s Hrvatskim Crvenim križem i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje u sklopu koje je UNICEF osigurao opremu i edukaciju u vrijednosti većoj od milijun kuna kako bi osigurao kvalitetnu podršku djeci koja koja su u kriznim situacijama poput poplava ili potresa najranjiviji članovi društva.

Updated: 05 siječnja 2018
  • Share