unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom stiže božićna donacija iz dm-a

Saznajte kako pomoći mališanima koja nemaju priliku odrastati u obitelji

V.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković i Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u na dodjeli čeka s donacijama dm-ovih kupaca, na kojemu se UNICEF u ime djece zahvalio prigodnom zahvalnicom. Foto: Anto Magzan/dmV.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković i Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u na dodjeli čeka s donacijama dm-ovih kupaca, na kojemu se UNICEF u ime djece zahvalio prigodnom zahvalnicom.

Prošloga mjeseca, više od 86.000 dm-ovih kupaca odlučilo je posjetiti dm gdje ih je, umjesto popusta na crni petak, dočekao humanitarni poziv da podrže djecu koja nemaju priliku odrastati u svojim biološkim obiteljima. Zahvaljujući dobroj volji velikog broja građana, u srijedu 19. prosinca dm je uručio donaciju vrijednu 86.164 kuna, koje će UNICEF uložiti u opremu za udomiteljske obitelji s najmlađom djecom. Za svaku kupovinu obavljenu na Giving Friday, dm-ovu inačicu crnoga petka, dm je donirao jednu kunu za projekt „Svako dijete treba obitelj“ i tako pomogao osigurati kolica, sjedalice za auto, krevetiće, komode za prematanje, stolce za hranjenje i drugu potrebnu opremu za djecu u udomiteljskim obiteljima.

Predstavnici dm-a i UNICEF-a u društvu unikatnih ručno izrađenih lutkaka „Braco i Seka”, čijom su kupnjom građani u UNICEF-ovu Muzeju realnosti 2018. poduprijeli napore za pružanje podrške djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi. Foto: © UNICEF/RyznarPredstavnici dm-a i UNICEF-a u društvu unikatnih ručno izrađenih lutkaka „Braco i Seka”, čijom su kupnjom građani u UNICEF-ovu Muzeju realnosti 2018. poduprijeli napore za pružanje podrške djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi.

Ovih blagdana željeli smo potaknuti građane da u potrazi za najboljim popustima zastanu i razmisle o manje privilegiranim, najmlađim članovima društva. Zahvaljujemo svima koji su podržali našu inicijativu i zauzeli se za djecu bez roditeljske skrbi. Naši su kupci još jednom pokazali kako imaju veliko srce i kako su spremni pomoći drugima.”, naglasio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

Važna poruka dm-a i UNICEF-a

Osim financijske pomoći najmlađim mališanima, tu je i važna poruka koju dm i UNICEF upućuju svima koji žele napraviti veliku razliku u životima djece koja nemaju priliku odrastati u svojoj biološkoj obitelji. Naime, stotine djevojčica i dječaka u Hrvatskoj i dalje odrasta u institucijama, bez obitelji, a svi koji su spremni otvoriti svoja srca i vrata svog obiteljskog doma djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, potrebne informacije mogu dobiti na info telefonu 0800 82 82. Unatoč stručnosti i brizi osoblja, odrastanje u institucijama dokazano šteti razvoju djece i ostavlja dugoročne posljedice. Dodatne informacije o udomiteljstvu u Hrvatskoj dostupne su i na internetskoj stanici te u letku o udomiteljstvu.

Žana Hinek (UNICEF), Tamara Tomazić Varga (UNICEF), Đurđica Ivković (UNICEF), Ivan Horvat (dm), Đurđica Sedlić (dm) i Nina Pukšec (dm) Foto: Anto Magzan/dmŽana Hinek (UNICEF), Tamara Tomazić Varga (UNICEF), Đurđica Ivković (UNICEF), Ivan Horvat (dm), Đurđica Sedlić (dm) i Nina Pukšec (dm)

Domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ne mogu djeci nadomjestiti ono što im je najpotrebnije – obiteljsko okruženje i privrženost. Veseli nas što je dm prepoznao važnost udomiteljstva i kampanje „Svako dijete treba obitelj“ te podržao opremanje udomiteljskih obitelji koje brinu o najmlađoj djeci, na čemu smo iznimno zahvalni”, kazala je Đurđica Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Foto: Anto Magzan/dm

Postanite Čuvari djetinjstva

Podršku najmlađima i najranjivijima, kroz doprinos boljim životnim uvjetima i izvjesnijoj budućnosti za milijune djece diljem svijeta kojoj su ugrožena osnovna prava na život, zaštitu, zdravlje, jednakost i obrazovanje, građani mogu dati i tako da postanu Čuvari djetinjstva i to redovnim donacijama kojima će podržati UNICEF-ove aktivnosti za djecu. Više informacija o tome na koji način možete dati svoj doprinos zaštiti života i prava djevojčica i dječaka potražite na internetskoj stranici projekta Čuvari djetinjstva.

Updated: 19 prosinca 2018
  • Share