unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

UNICEF će podržati provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma u Hrvatskoj

Foto: VKljajo

Zagreb, 14. lipnja 2016.

Ured za ljudska prava i nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i UNICEF dogovorili su suradnju u izradi Akcijskog plana koji će podržati provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma u Hrvatskoj.

Cilj je suradnje na temelju evaluacije i uvida o dosadašnjoj provedbi Nacionalne strategije, te uz sudjelovanje i raspravu ključnih dionika, izraditi Akcijski plan za provedbu strategije od 2016. do 2018. godine.

Uz podršku UNICEF-a, okupit će se ključni dionici koji će raditi na izradi nacrta Akcijskog plana na temelju dostupnih podataka i konzultacija s udrugama, predstavnicima romske zajednice, predstavnicima znanstveno-istraživačke zajednice te predstavnicima agencija Ujedinjenih naroda.

Akcijski plan za sljedeće dvije godine će odraziti potrebe romske zajednice u Hrvatskoj, razvojne kapacitete javne uprave, osigurati odgovarajuće i pristupačne baze podataka za pokazatelje provedbe, i na kraju stvoriti platformu za sustavno i transparentno praćenje procesa uključivanja romske djece i mladih u hrvatsko društvo.

 • Sisačka šarena inkluzija

  Sisačka šarena inkluzija

  „Sisačka šarena inkluzija” uključuje edukaciju i podršku učiteljima i odgajateljima za kvalitetnu integraciju romske djece u obrazovni sustav, a omogućava i potpuni obuhvat predškolom romske djece od 5. do 7. godine života s područja Grada Siska.

 • Podrška vrtićima

  Podrška vrtićima

  Podrška predškolskim ustanovama kako bi se omogućio kvalitetan predškolski odgoj za one najranjivije i najisključenije – za djecu s teškoćama u razvoju, djecu romske nacionalnosti i djecu iz siromašnih obitelji.

Updated: 14 lipnja 2016
 • Share