unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Pomoć za djecu ugroženu potresom u Ekvadoru

©Willy Castellano

Quito/Zagreb, 27. travnja 2016.

250 tisuća djece pogođeno je snažnim potresom koji je 16.travnja  pogodio Ekvador. UNICEF je zabrinut za zdravlje djece i njihovih obitelji, čistoću vode i higijenske uvjete u obalnim područjima koja su i prije potresa već bila žarišta zaraze Zika virusom, kao i Denga groznice i malarije. UNICEF-ovi timovi su na terenu u područjima Ekvadora koji su najviše pogođeni razornim potresom gdje pružaju podršku djeci u prihvatnim centrima.

©Alejandro Reinoso

Nakon potresa, UNICEF je u Ekvador poslao 86 tona pomoći uključujući deke, tablete za pročišćavanje vode, mreže protiv komaraca, šatore i druge potrepštine.

Djeci pogođenoj katastrofama važno je osigurati svakodnevnu rutinu što pomaže oporavku. Zato UNICEF daje podršku u naporima koje Ekvadorska vlada ulaže kako bi djecu vratila u obrazovni sustav, posebno o područjima koja su najviše pogođena posljedicama potresa. UNICEF će uspostaviti 50 mjesta za privremeno učenje i distribuirati 700 škola u kutiji sa školskim priborom za 60 000 djece.

©Willy Castellano

Iako se još uvijek utvrđuju razmjeri štete koju je potres uzrokovao prema trenutačnim informacijama oštećeno je i uništeno gotovo 2000 zgrada, a trenutačno je oko 30 000 ljudi smješteno u prihvatnim centrima.

©Willy Castellano

Pomozite djeci ugroženoj potresom osigurati siguran nastavak djetinjstva!

Powered by T-com Pay Way

Updated: 27 travnja 2016
  • Share