unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

UNICEF i Billa zajedno za djecu s teškoćama

25. kolovoza 2016.

Trgovački lanac Billa odlučio je pozvati svoje kupce da se uključe u podršku UNICEF-ovog projekta Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama. Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se provesti edukacija brojnih stručnjaka i roditelja o korištenju tableta s posebnim aplikacijama i računalnim programima kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili da lakše komuniciraju, uče i razvijaju svoje potencijale.

Kupnjom albuma „Čarobne avanture” uz omiljene dječje likove Shreka, Kung fu pandu i Alexa u novom programu lojalnosti BILLE koji traje od 25. kolovoza do 2. studenog, svaki Billin kupac donira dvije kune za provođenje ovog projekta i daje svoj doprinos boljoj kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju.

Djevojčice i dječaci koji imaju složene teškoće poput poremećaja iz autističnog spektra, cerebralne paralize, intelektualne teškoće ili poteškoće s koordinacijom pokreta usana, jezika i nepca često nemaju mogućnost korištenja glasa kako bi oblikovala riječi i rečenice i izrekla svoje potrebe i želje. Komunikacija uz pomoć tableta s posebnim aplikacijama i računalnim programima može potaknuti razvoj govora i olakšati svakodnevicu djece i njihovih obitelji. 

"Za sudjelovanje u programu prijavile su se ustanove i udruge iz osamnaest županija i Grada Zagreba, a procjenjuje se da će oko 60% djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa."

„Od srca hvala Billi na podršci projektu koji će pomoći da djeca s teškoćama ostvare svoje potencijale. U sklopu projekta na kojem radimo u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva i Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom provest ćemo edukaciju stručnjaka u zdravstvenim ustanova i ustanovama socijalne skrbi te roditelja i promovirati korištenje visoke tehnologije kao alata koji može olakšati komunikaciju djece s teškoćama i poboljšati kvalitetu njihovog života.“, rekla je Đurđica Ivković, zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

„Sretni smo što smo dobili priliku biti podrška djeci s teškoćama i njihovim obiteljima. Svi znamo koliko je kvalitetna komunikacija važna u svakodnevnom životu i nadamo se da će što veći broj naših kupaca podržati ovaj hvalevrijedan projekt.“, dodao je Velimir Smetko, rukovoditelj marketinga iz trgovačkog lanca Billa.

  • Potpomognuta komunikacija

    Potpomognuta komunikacija

    Korištenjem aplikacija i računalnih programa, djeca s teškoćama mogu aktivnije sudjelovati u komunikaciji, učiti i ostvarivati svoje potencijale, a njihovi roditelji mogu ih bolje razumjeti i podržavati.

Updated: 25 kolovoza 2016
  • Share