unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Započela UNICEF-ova CSR Akademija “Djeca su naš najvažniji posao”

Veliki interes vodećih hrvatskih tvrtki za temu uključivanja prava djece u poslovne politike i prakse

Kako tvrtke utječu na živote djece i koje korake mogu poduzeti kako bi uključile dječja prava u svoja poslovna načela, prakse i organizacijsku kulturu samo su neke od tema o kojima je bilo riječi na prvoj nacionalnoj edukaciji za tvrtke o dječjim pravima i poslovanju  pod nazivom “Djeca su naš najvažniji posao” u organizaciji UNICEF-a i Hrvatske udruge poslodavaca.

UNICEF-ov program edukacije poslovnog sektora o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje tvrtkama prvi je takav program u Hrvatskoj. Inovativan pristup i zanimljiva tema naišla je na velik interes vodećih hrvatskih tvrtki. “Sve što sam doznala na ovoj radionici za mene je bilo izuzetno korisno, ali ujedno i izazovno. Metoda rada mi se jako sviđa i dobila sam vrlo dobar koncept i okvir za ono što je moguće napraviti po pitanju uključivanja dječjih prava u naše poslovne politike i procese”, rekla je Nikolina Bogati, direktorica marketinga i odnosa s javnošću Raiffeisen banke.

Cilj radionica je pružiti sudionicima stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, ali i praktične alate i smjernice koji će pomoći tvrtkama da uključe dječja prava u svoja poslovna načela, poslovne prakse i organizacijsku kulturu. Kroz promoviranje društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i podržava prava djece na radnom mjestu, tržištu i zajednici želimo podići svijest korporativnog sektora o tome kako njihove poslovanje i odluke mogu utjecati na djecu i njihova prava.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao“ nastavlja se novim radionicama svibnju, lipnju, listopadu i studenom 2017. godine u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/I.

Ukoliko u Vašoj tvrtki postoji interes za sudjelovanjem, molimo pošaljite nam upit na lgamulin@unicef.org

UNICEF poziva sve tvrtke u Hrvatskoj da se informiraju o načinima na koje njihovo poslovanje utječe na djecu i da svojim djelovanjem doprinesu zaštiti dječjih prava. 

Više informacija o UNICEF-u i društvenoj odgovornosti

  • Djeca su naš najvažniji posao

    Djeca su naš najvažniji posao

    Poslovni sektor ima golemu moć da zaštiti djecu i da poboljša njihov život. Poštujući dječja prava, pružajući sigurne radne uvjete za roditelje i borbom protiv dječjeg rada tvrtke mogu doprinijeti razbijanju kruga siromaštva i nejednakosti djece.

Updated: 11 travnja 2017
  • Share