unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Zaštita djece od prirodnih katastrofa

Powered by T-com Pay Way

 „Strašno mi je bilo vidjeti vodu kako dolazi. Kad smo se vratili kući, sve je bilo puno mulja. Svi smo pomagali u čišćenju. Dugo smo živjeli u kontejnerskom naselju.”, ispričala nam je jedanaestogodišnja Arianna iz Gunje.

Kad se dogodi prirodna katastrofa poput poplave, požara ili potresa, djeca su najugroženija. Poplavom uništena sela bila su stvarnost i u našoj zemlji prije nešto više od dvije godine. 

Nažalost, pripreme za krizne situacije često ne uključuju sudjelovanje najmlađih članova društva.

"UNICEF u suradnji s tijelima državne uprave pokreće niz aktivnosti kako bi djevojčice i dječaci naučili zaštititi se od prirodnih katastrofa. "

Gdje se skloniti za vrijeme potresa, koga nazvati izbije li požar te kako postupiti za vrijeme poplave – ova znanja mogu biti presudna za sigurnost djece u nepredviđenim okolnostima.

U igraonici Ganja u Gunji djeca već uče kako se zaštititi od prirodnih katastrofa. Arianna i ostali naučili su što sve može uzrokovati požar i kako ga svojim ponašanjem mogu spriječiti. „Do požara može doći ako odeš u trgovinu, a ostaviš upaljenu pećnicu. Vratiš se i bude požar. Onda moramo nazvati vatrogasce na 112 ili 193”, ispričao je šestogodišnji Leon.

Nemojmo čekati da se dogodi katastrofa da reagiramo! Donirajte sada i pomozite djeci da nauče zaštititi se od prirodnih katastrofa!

 

Vaša donacija pomoći će:

• da sva djeca dobiju edukativne materijale o zaštiti i spašavanju u situacijama prirodnih katastrofa, uključujući i društvenu igru koja će se podijeliti  po svim školama u Hrvatskoj

• da djevojčice i dječaci razumiju i zaštite se od opasnosti koje donose prirodne katastrofe

• da svi skupa budemo spremniji za mogući slučaj prirodnih katastrofa.

Od srca hvala!

Updated: 04 listopada 2016
  • Share