unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Blagdanski sajmovi

U Dječjem vrtiću „Bili cvitak” u Sinju organizirane su kreativne radionice za djecu i roditelje na kojima je izrađeno pregršt blagdanskih dekoracija i čestitki za humanitarnu prodajnu izložbu. Osim na izložbi u prostoru vrtića, radovi su predstavljeni i na adventu u Sinju. Puno je roditelja, osim novčanim prilozima,  podržalo akciju donirajući materijale i sudjelujući u izradi ukrasa.

Dječji vrtić Bili cvitak, Sinj

U Dječjem vrtiću Gajnice provedeno je niz aktivnosti s ciljem upoznavanja djece s afričkim kontinentom. Djeca su usporedila svoj vrtić s vrtićima i školama u Africi te uočavala međusobne sličnosti i razlike. Ukrase, nakit i čestitke koje su izradila, djeca su prezentirala i prodavala na „modnoj reviji” za roditelje. Kako djeca imaju još puno pitanja o Africi, aktivnosti se nastavljaju i dalje.

Dječji vrtić Gajnice, Zagreb

U predblagdansko vrijeme u Dječjem vrtiću „Igra” u Koprivnici održana je humanitarna prodaja kolača. Ponuda je bila raznovrsna. Vrijedne dječje ruke izradile su šarene kuglice, zvjezdice, muffine i kiflice te privukle velik broj roditelja i ljubitelja slastica.

Dječji vrtić Igra, Koprivnica

Mališani u Dječjem vrtiću „Zeko” u Slatini prikupljali su donacije na božićnom vrtićkom ekoštandu. Roditelji su simboličnim donacijama pridonijeli programu Škole za Afriku uživajući u kreativnim uradcima djece i odgojitelja.

Dječji vrtić Zeko, Slatina

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slatini izradili su afričke maske, pekli i prodavali lepinje ispred školske zgrade te izrađivali božićne ukrase za humanitarnu prodaju na božićnom sajmu. Svatko tko je želio blagdanske ukrase u koje je utkan humanitarni duh, samo je trebao posjetiti njihov štand na gradskom trgu.

Industrijsko obrtnička škola Slatina

Na božićnom sajmu u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Donjim Andrijevcima svatko je mogao pronaći nešto za sebe i donirati za obrazovanje djece u Burkini Faso.

Osnovna škola Viktor Car Emin, D. Andrijevci

U Osnovnoj školi Voltino u Zagrebu učenici su izrađivali ekoboriće  i ukrase od papira za prodaju na školskom sajmu. Izradili su i snjegovića, a njegovom su fotografijom ukrasili džepni kalendar za članove svojih obitelji i susjede, koji su svojim donacijama doprinijeli Školama za Afriku.

Osnovna škola Voltino, Zagreb

Sve što su djeca izradila u Predškolskoj ustanovi „Vedri dani” u Starim Mikanovcima te na radionici s roditeljima izloženo je u predvorju vrtića, gdje su roditelji imali priliku izabrati nešto po simboličnoj cijeni te podržati humanitarnu akciju za školovanje djece u Burkini Faso. Božićne čestitke, ukrasi i nakit oduševili su sve posjetitelje.

Predškolska ustanova Vedri dani, Stari Mikanovci

Učenici Osnovne škole Čakovci kroz aktivnosti Učeničke zadruge „Jabukovac” izrađivali su blagdanske ukrase koje su tijekom prosinca nudili ispred lokalne trgovine te tako prikupili donacije za obrazovanje djece u Burkini Faso.

Osnovna škola Čakovci

U Srednjoj školi Duga Resa učenici su cijele školske godine sudjelovali u akciji Svaki mjesec jedna kuna, kojom su prikupljali donacije za program Škole za Afriku. S puno dobre volje uključili su se i u kreativne radionice na kojima su nastale blagdanske čestitke i ukrasi predstavljeni na božićnom sajmu.

Srednja škola Duga Resa

Uz raznovrsne blagdanske ukrase, učenici Osnovne škole Mitnica izradili su i neobične likove koristeći prirodne materijale.

Osnovna škola Mitnica

Učenici Osnovne škole Stoja u Puli uložili su puno truda u pripremu božićnog sajma. Posjetitelji sajma mogli su odabrati nešto iz bogate ponude narukvica, platnenih torbi, ukrasnih jastuka, keramičkih zdjela, slika, božićnih ukrasa itd. Nastala je i jedna nova ideja: učenici su izradili ekoskulpture i reljefne slike od naplavina, koje su privukle brojne znatiželjne prolaznike. 

Osnovna škola Stoja, Pula

Vrlo kreativni bili su i učenici Osnovne škole Šijana u Puli. Od prirodnih materijala izradili su šarene blagdanske ukrase i razveselili posjetitelje božićnog sajma.

Osnovna škola Šijana, Pula

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora u Komletincima izradili su drvene ukrase s motivima Afrike koje su potom izložili na školskom božićnom sajmu. Ponudu je upotpunila i jedna mama izradivši ukrasne torbice za prodaju, a potencijalne kupce i donatore dodatno je privukao miris muffina kojima su ih učenici nagradili za njihove donacije.

Osnovna škola Vladimira Nazora, Komletinci