unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Podržite udomiteljstvo!

Powered by T-com Pay Way

Djetinjstvo bez ljubavi i podrške obitelji ostavlja trajne posljedice na razvoj djeteta.

Život u dječjem domu, koliko god se odgajatelji trudili, ne može zamijeniti toplu i brižnu obitelj.

Odrastanje u instituciji posebno je štetno za djecu u prve tri godine života, kada se najbrže razvija mozak i kada je važno da djeca imaju barem jednu odraslu osobu s kojom mogu razviti osjećaj povezanosti i privrženosti. Djeca koja u prvim godinama života zaostanu za svojim vršnjacima vrlo teško to mogu kasnije nadoknaditi.

"Stoga je od presudne važnosti osigurati toplu i obiteljsku skrb za svako dijete koje ne može odrastati u biološkoj obitelji, a posebno voditi brigu da se ona osigura odmah za djecu do 3 godine starosti."

Zašto udomiteljstvo?

U slučajevima kada posvojenje nije moguće, zalažemo se za udomiteljstvo – odrastanje u toploj zamjenskoj obitelji umjesto u dječjem domu. Udomiteljstvo je privremeno i traje dok se ne stvore uvjeti za trajno rješenje – posvojenje djeteta ili povratak u sigurnu biološku obitelj. 

Pridružite nam se i Vi!

I Vi možete djeci koja djetinjstvo provode u ustanovama omogućiti odrastanje u toploj udomiteljskoj obitelji. Donirajte za opremanje udomiteljskih obitelji i omogućite bolju skrb za najmlađe!

Osim putem ove stranice, donirati možete i uplatnicom ili internet bankarstvom na UNICEF-ov broj računa HR1723600001501092524, poziv na broj 1824-98.

Od srca hvala!

Saznajte više o životu u udomiteljskoj obitelji velikog srca od Aurelije (15): “Bolje je za djecu da imaju obitelj koja će im dati ljubav i pažnju i da ne budu u domu; to nikome ne bih poželjela.”  

Updated: 11 lipnja 2018
  • Share