unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Potpomognuta komunikacija

Powered by T-com Pay Way

Kada ih nitko ne razumije, svijet za djecu postaje usamljeno mjesto. 

Velik broj djece s teškoćama u razvoju svoje želje, osjećaje i razmišljanja ne može podijeliti niti s najbližima. Potpomognuta komunikacija (korištenje aplikacija i računalnih programa) daje im priliku da izraze svoje potrebe i misli na način razumljiv njihovoj okolini, i na taj način grade najvažniji odnos za razvoj svakog ljudskog bića – onaj sa svojom obitelji.

Što UNICEF čini?

2016. g. smo pokrenuli aktivnosti za pomoć djevojčicama i dječacima s teškoćama u komunikaciji:

  • edukaciju stručnjaka za sustavnu uporabu potpomognute komunikacije u radu s djecom,
  • nabavku opreme za aktivnosti potpomognute komunikacije koje će se provoditi u 33 ustanove i udruge diljem Hrvatske.

Potpomognutom komunikacijom služi se i dječak Viktor, koji zbog cerebralne paralize ne može govoriti pa koristi poseban uređaj koji se pokreće pomoću pogleda. Viktorova majka kaže da im je uređaj promijenio život: 

"Potpomognuta komunikacija olakšava nam brojne svakodnevne situacije. Sada nam može reći kako se osjeća, je li žedan, gladan… Viktor uređaj koristi i u vrtiću za komunikaciju i igru s prijateljima. "

Pridružite nam se i Vi!

Svojom donacijom omogućite djeci s teškoćama u razvoju lakšu i bolju komunikaciju s obitelji i okolinom! Vaša donacija pomoći će u nabavci opreme za potpomognutu komunikaciju – računala, pisača, plastifikatora i različitih pomagala.

Osim putem ove stranice, donirati možete i uplatnicom ili internet bankarstvom na UNICEF-ov broj računa HR1723600001501092524, poziv na broj 17441-01.

Od srca Vam hvala!

Kako potpomognuta komunikacija Viktoru priža jednake prilike u životu saznajte ovdje.

Updated: 04 svibnja 2017
  • Share