unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Prodajne izložbe

Djeca u Dječjem vrtiću „Lojtrica” u Velikoj Mlaki pokazala su velik interes za Afriku, a posebno za običaje i način života na tom kontinentu. Svakodnevno su istraživali fotografije koje prikazuju život i običaje ljudi u Africi, učili su o geografskim obilježjima Afrike i proučavali vulkane. Ono što je djecu posebno veselilo jest izrada predmeta za humanitarnu izložbu održanu u gradskoj knjižnici.

Dječji vrtić Lojtrica Velika Mlaka

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, u Dječjem vrtiću „Zvirek” u Stubičkim Toplicama prezentirane su aktivnosti vrtića u sklopu programa Škole za Afriku te je pripremljena izložba dječjih radova. Roditelji i ostali članovi obitelji polaznika vrtića pozvani su da razgledaju izloženo, da doniraju sredstva te da odaberu nešto od izloženog kao znak pažnje i zahvalnosti na sudjelovanju.

Dječji vrtić Zvirek, Stubičke Toplice

U domu kulture u središtu mjesta organizirana je prodajna izložba radova učenika Osnovne škole dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore. Drveni ukrasi, čestitke, straničnici i narukvice razveselili su sve posjetitelje.

Osnovna škola dr. Branimira Markovića, Ravna Gora

Učenici OŠ Draganići bili su vrlo vrijedni i kreativni! Njihove vrijedne ruke izradile su različite ukrasne predmete prodajom kojih su prikupili sredstva za obrazovanje svojih vršnjaka u Burkini Faso.

Osnovna škola Draganići

Učenici Osnovne škole Suhopolje svakog su tjedna na likovnoj radionici izrađivali različite rukotvorine od gipsa i stiropora koje su izložili na božićnom sajmu. Na likovnoj radionici nastala su prava mala umjetnička djela koja su vrlo brzo pronašla nove vlasnike.

Osnovna škola Suhopolje

Učenici Osnovne škole Sućidar vrijedno su učili o životu i školovanju djece u Africi te organizirali prigodnu prodajnu izložbu svojih radova kako bi pomogli  djeci u Burkini Faso da ostvare svoje pravo na obrazovanje, da pohađaju školu i dobiju priliku za  bolji život. Na završnoj priredbi djeca su uživala u izlaganju svojih maštovitih kreacija i rukotvorina, čestitki, ukrasa za bor, narukvica i zdjelica, a roditelji i učitelji nisu skrivali zadovoljstvo takvim druženjem u blagdansko vrijeme.

Osnovna škola Sućidar