unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Electrolux i UNICEF zajedno za razvoj udomiteljstva

Zagreb, 23. ožujka 2016.

U Hrvatskoj više od 1500 djevojčica i dječaka živi u institucijama, čekajući priliku za odrastanje u obitelji. Kako bi što većem broju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi pomogli osigurati kvalitetnu udomiteljsku skrb i priliku za ispunjeno i sretno djetinjstvo, tvrtka Electrolux podržat će UNICEF-ov program „Svako dijete treba obitelj“.

Electrolux će prodajom usisavača i malih kućanskih uređaja prikupljati sredstva koja će u suradnji s UNICEF-om ulagati u podršku udomiteljskim obiteljima, edukaciju i opremu za udomitelje, povećanje broja kvalitetnih udomiteljskih obitelji i razvoj udomiteljstva. Akciju je podržala i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić. 

Pjevač i radijski voditelj Saša Lozar, predsjednica Foruma  za kvalitetno udomiteljstvo djece Mladenka Ravenski, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, voditelj prodaje malih kućanskih uređaja tvrtke Electrolux Ivan Radnić, saborska zastupnica Ines Strenja Linić  (foto: MIlej/UNICEF) Pjevač i radijski voditelj Saša Lozar, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece Mladenka Ravenski, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, voditelj prodaje malih kućanskih uređaja tvrtke Electrolux Ivan Radnić, saborska zastupnica Ines Strenja Linić (foto: MIlej/UNICEF)

 „Drago mi je što mi se pružila prilika podržati ovu lijepu suradnju za dobrobit djece. Koliko god se mi trudili, svi mališani koji žive u domovima nemaju priliku doživjeti puni osjećaj pripadnosti i prisnosti koju pruža obitelj. Zadaća cijelog društva je omogućiti svakom djetetu odgovarajuću skrb te sretno djetinjstvo. Suradnja Electroluxa i UNICEF-a pravi je primjer konkretne pomoći te se nadam da će mnoge druge tvrtke i pojedinci slijediti ovaj primjer i pomoći koliko je to u njihovoj moći.“ – izjavila je Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih.

 „Od srca hvala Electroluxu što je prepoznao važnost obiteljske skrbi za svako dijete. U uskoj suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, UNICEF kontinuirano ulaže u promicanje, razvoj i unaprjeđenje kvalitete udomiteljstva, a posebno nas veseli što sada imamo i novog partnera u tom važnom poslu.“ – poručila je Valentina Otmačić, predstojnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku

„Želim naglasiti kako nam je izrazito drago što možemo pomoći djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Nadam se da će što veći broj ljudi kupnjom Electrolux kućanskih aparata podržati akciju i pomoći djeci da pronađu svoju novu obitelj.“ – dodao je Ivan Radnić, voditelj prodaje malih kućanskih aparata Electrolux.

Predstavljanju je prisustvovala i saborska zastupnica Ines Strenja Linić, koja je izjavila kako je ovaj događaj važan na osobnoj razini jer je i sama udomiteljica djevojčice te zna sve probleme s kojima se susreću udomiteljske obitelji.

Događanju su prisustvovali i predstavnici Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, koji je jedan od partnera UNICEF-a te okuplja udruge udomitelja diljem Hrvatske s ciljem ostvarivanja kvalitetnog udomiteljstva.

>> Ostale vijesti

Updated: 23 ožujka 2016
  • Share