unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Gabi Novak u posjetu roditeljima prijevremeno rođene djece

Glazbena diva Gabi Novak, UNICEF-ova podržavateljica i donatorica, Čuvarica djetinjstva, posjetila je Kliniku za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb kako bi se upoznala i razgovarala s roditeljima prijevremeno rođenih djevojčica i dječaka. Zanimalo ju je i kako napreduju završni radovi na zgradi u kojoj će biti smještena Banka humanog mlijeka, izuzetno važna u brizi za prijevremeno rođenu djecu.

Gabi Novak u posjetu roditeljima prijevremeno rođene djece LRetekŽivković/UNICEF Gabi Novak u posjetu roditeljima prijevremeno rođene djece

„Danas sam se prvi put u životu susrela sa sudbinama prijevremeno rođene djece i njihovih roditelja, i želim istaknuti samo jedno – ta su djeca pravi heroji, njihov je život svakodnevna borba, a naša je obaveza i odgovornost osigurati im svu moguću pomoć kako bi, kad malo porastu, potrčali po vrtiću”, kazala je Gabi Novak nakon susreta s roditeljima prijevremeno rođenih djevojčica i dječaka u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb.

Gabi Novak u društvu Ivane i Tončija roditelja prijevremeno rođenog dječaka i glavne sestre intenzivne neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC Zagreb Dragice Gazdek LRetekŽivković/UNICEF Gabi Novak u društvu Ivane i Tončija roditelja prijevremeno rođenog dječaka i glavne sestre intenzivne neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC Zagreb Dragice Gazdek

„Raduje nas što radovi dobro napreduju. UNICEF je u sklopu priprema za otvaranje Banke humanog mlijeka već opremio sve intenzivne neonatologije u Hrvatskoj profesionalnim medicinskim hladnjacima i zamrzivačima za pohranu majčina mlijeka, a vrijednost te investicije veća je od 500.000 kuna”, kazala je Đurđica Ivković, v. d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Gabi Novak u društvu prim.dr.sc. Mirte Starčević, pročelnice Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode i prim. dr. Milivoja Novaka, pomoćnika ravnatelja KBC Zagreb LRetekŽivković/UNICEF Gabi Novak u društvu prim.dr.sc. Mirte Starčević, pročelnice Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode i prim. dr. Milivoja Novaka, pomoćnika ravnatelja KBC Zagreb

Ministarstvo zdravstva uložilo je u obnovu zgrade za Banku humanog mlijeka tri milijuna kuna. UNICEF će, uz dosad uložena sredstva prikupljena uz pomoć građana i tvrtki koji su se uključili u UNICEF-ovu humanitarnu utrku Mliječna staza, uložiti još tri milijuna kuna, a dio potrebnih sredstava bit će osiguran i kroz primljene oporučne donacije. Upravo je za akciju oporučnih donacija pjevačica Gabi Novak snimila i promotivni video koji su građani mogli vidjeti na televiziji. UNICEF Hrvatska ovakav je način doniranja aktivnije počeo predstavljati prije četiri godine, kao odgovor na upite zainteresiranih građana. Sve više građana prepoznaje mogućnost oporučnog doniranja UNICEF-u kao trajno dobro koje pridonosi boljim životnim uvjetima brojne djece.  

Updated: 29 ožujka 2019
  • Share