unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Humanitarna nota Rocks&Stars @ Cave Romane festivala

Foto: Danijel Bartolić

Glazbeni spektakl festival Rocks&Stars @ Cave Romane koji se održava na Medulinskoj rivijeri uveličala je humanitarna akcija s UNICEF-om kojom partneri festivala, Bina Istra i Arena Hospitality Group, podržavaju UNICEF-ove programe podrške najmlađoj djeci u Hrvatskoj. Donirana sredstva u iznosu 150.000 kuna bit će uložena u nabavku vrijednog telemetrijskog CTG uređaja i time značajno unaprijediti uvjete za sve buduće majke u rodilištu Opće bolnice Pula. Riječ je o uređaju koji mjeri otkucaje srca djeteta i trudove na daljinu te rodiljama omogućava da se slobodno kreću po rađaonici prije poroda.

„Čast nam je bit dio ovog projekta, pogotovo kada je humanitarna akcija usmjerena prema našim partnerima iz Opće bolnice Pula. Dugo godina već surađujemo pa nam je drago da ovim projektom još osnažujemo naše prijateljstvo“, istaknuo je Sergije Popović, predstavnik uprave Bina Istra, ujedno se zahvalivši svima što su i svojim dolaskom podržali pomaganje lokalnoj zajednici. 

„Velika nam je privilegija biti dio ove tradicionalne humanitarne akcije Festivala pomaganja lokalnoj zajednici“, naglasio je Reuel (Reli) Slonim, direktor Arena Hospitality Group, posebno se zahvalivši organizatorima na poticanju inicijative dobrotvornosti u destinaciji.

Foto: Danijel Bartolić

„Rodilišta su mjesta u kojima svijet dolaze nove generacije koje će graditi društvo u kojem živimo. Za buduće majke porod je jedinstveno, neprocijenjivo, ali i posebno osjetljivo životno iskustvo. Zato je posebno važno da našim najmlađima osiguramo najbolji mogući početak života, a majkama najbolje moguće uvjete, da im porod prođe što ugodnije i osnaži ih za najvažniju ulogu života“, kazao je Marin Ilej, voditelj odjela komunikacija UNICEF-a.

UNICEF godinama provodi program „Rodilišta prijatelji djece“ i ponosni smo da sva rodilišta u Hrvatskoj nose tu titulu. No, još uvijek ima prostora za podizanje standarda i ulaganja u kvalitetniju skrb. Zahvaljući doprinosima naših donatora, ulažemo u razvoj programa „Rodilišta prijatelji majki“, edukaciju osoblja i opremanje rodilišta.

 

Updated: 02 srpnja 2019
  • Share