unicef.hr koristi kolačiće (eng. “cookies”) kako bi Vam omogućio bolje korisničko iskustvo. Više o upotrebi kolačića saznajte ovdje.

Slažem se

Velika Gorica i UNICEF zajedno za najmlađe Velikogoričane

Grad Velika Gorica te tvrtke VG Čistoća d.o.o. i VG Vodoopskrba potpisali su sporazum kojim će podupirati UNICEF-ove aktivnosti na dobrobit djece. Cilj suradnje Grada Velike Gorice i gradskih tvrtki s UNICEF-om još je bolja informiranost Velikogoričana o projektima koje UNICEF provodi.

Početak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a MTuškan/UNICEFPočetak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a

„U Velikoj Gorici provode se brojni UNICEF-ovi programi za podršku roditeljima i djeci te me raduje što će ova suradnja od sada biti dvosmjerna te na dobrobit djevojčica i dječaka u Velikoj Gorici, ali i cijeloj zemlji. Zahvaljujem građankama i građanima Velike Gorice, Gradu Velikoj Gorici te tvrtkama VG Čistoća d.o.o. i VG Vodoopskrba, čija će pomoć i podrška pomoći provedbi brojnih UNICEF-ovih programa”, kazala je Đurđica Ivković, v. d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

„UNICEF je u Velikoj Gorici prisutan već nekoliko godina zahvaljujući različitim programima za djecu i roditelje koji se provode u gradskim vrtićima i drugim ustanovama. Ovaj Sporazum je logičan zajednički doprinos brizi za djecu koja je u Velikoj Gorici prioritet kako u programskom, tako i u financijskom smislu. Velika Gorica je grad – prijatelj djece, to je status kojim se ponosimo i koji nas motivira, ali i obvezuje da kontinuirano ulažemo u djecu i obitelji jer je to naš najvrjedniji socijalni kapital“, rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Početak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a MTuškan/UNICEFPočetak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a

UNICEF sustavno provodi različite programe za podršku roditeljstvu u velikogoričkim dječjim vrtićima te Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Uz to, u UNICEF-ovom Savjetodavnom odboru za dječju participaciju sudjeluje i dvoje predstavnika Velike Gorice, a UNICEF je podržao i Udrugu udomitelja „Toplo srce”. Tako je upravo u tijeku i opremanje (sredstvima prikupljenima tijekom UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza 2018. godine) udomiteljskih obitelji koje se brinu o najmlađim djevojčicama i dječacima.

Početak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a MTuškan/UNICEFPočetak uspješne suradnje Grada Velike Gorice i UNICEF-a

Stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica uključeni su u regionalne edukativne seminare za unapređenje kvalitete udomiteljstva za djecu, a nastavlja se i specijalistička edukacija za stručnjake koji s djecom rade forenzičke intervjue te za državne odvjetnike za mladež i stručne suradnike u državnim odvjetništvima Republike Hrvatske koji rade s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela.

Updated: 27 ožujka 2019
  • Share